SELGER: Wenche Andersen innser at savnet etter barnebarna er større enn lysten til å drive Bitteliten lenger. Nå skal den fine butikken legges ut for salg.

Bitteliten fyller fem år

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen juni 2016.

I disse dager er det fem år siden Wenche Andersen startet Bitteliten, babybutikken på hjørnet av Øvre Storgate – St. Olavs gate. Det feirer hun med å legge butikken ut for salg.

–Det er vel ikke akkurat noe å feire, smiler hun.

–For det har vært en beslutning som har sittet langt inne. Jeg har veid for og i mot lenge nå.

Barnebarn

Årsaken som ser ut til å veie tyngst befinner seg i Texas, USA, og er to søte små tuller som er Wenches barnebarn.

–For meg holder det ikke å se dem bare en gang i året. Jeg må være sammen med dem mye hyppigere og lengre enn det, sier hun.

Wenche Andersen sier hun har vurdert om hun skal ansette en til å drive Bitteliten, og fortsatt være eier av butikken.

–Det vil likevel kreve en del tilstedeværelse og ansvar, så jeg kommer nok til å selge. Men ikke til hvem som helst! Den som kjøper, skal drive butikken videre, og derfor har jeg nylig tegnet kontrakt på lokalene i tre nye år. Det er viktig for meg at butikken drives videre, sier hun.

Innarbeidet

For drøye fem år siden var hun sliten av å pendle fra Åskollen til Oslo til jobben i barnebutikk der. Hun bestemte seg for å starte egen barnebutikk i Drammen da hun fant lokalene i Øvre Storgate.

–Jeg kjente leverandørene godt etter mange år i bransjen, og jeg visste hva jeg ville ha i butikken min, sier Wenche.

Butikken har gått veldig bra hele tiden, og Wenche Andersen selger nå en godt innarbeidet butikk med stor, fast kundekrets.

–Det er så utrolig koselige kunder hos Bitteliten. I sommermånedene går det mest av nyfødtting, for det fødes flere barn om sommeren, sier hun.

Snart tar hun ferie, og turen går selvsagt til de to sønnene som har etablert seg med hver sin ett år gamle datter i Texas.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *