Ta med barna og bli med ut på tur. Foto: Gunleiksrud

Bli med på KOM DEG UT -dagen søndag 3. september

Nå er det ikke lenge igjen, bli med oss å markere Norges nasjonale turdag søndag 3. september.

Over hele landet er det arrangementer, og vi inviterer til en dag ute i naturen med oss! Det blir turer og aktiviteter i nærmiljøet for familier og andre som har lyst til å være med på en fin dag ute. Vi ønsker å gi en smakebit av friluftslivet og håper at det gir mersmak.

Vi oppfordrer alle til å komme seg ut på tur denne dagen. Alle arrangement er gratis og åpen for alle, det er en fin anledning til å introdusere barna for friluftsliv. Barnas turlag legger opp til en innholdsrik dag, det blir ulike aktiviteter og er dere heldig dukker Turbo i barnas turlag opp! Det blir delt ut premie til alle som deltar på natursti og grønnsaksbombe/pølse blir servert på grillen.

  • I Drammen blir det merket natursti fra Konnerud og Galterud til Hellashytta, her blir det kosedyr zipline, slakk line og kafen på Hellashytta holder åpent.
  • I Lier på Eiksetra blir det klatrevegg og grønnsaker på grillen. Det er en egen Tarzan-løype, og det blir mulighet for å gå natursti og spikke.
  • Nore og Uvdal har sin arena på Solheimstulen. Der blir det «natt i naturen» fra lørdag 2.- søndag 3. september. Her blir det mulighet for å sitte i hestevogn, mating av dyr og natursti.
  • I Svelvik skjer det på Bergerstranda. Bli med å utforsk strandkanten sammen med en biolog og lag et lite akvarium. Her blir det masse aktiviteter for store og små, alle som kommer får en grillpølse, men ta gjerne med lunch og picnik-pledd for en spennende dag ute.
  • Røyken og Hurum inviterer til Hernestangen, her vil det bli klatrevegg, natursti  og mange andre aktiviteter. Grillen fyres også her og det blir servert pølse; Ta gjerne med egen mat.
  • Nesbyen – Blir oppdater i løpet av uka.
  • Hemsedal turlag – inviterer til langtur i fjellet 3. september (7 timer). Best egnet for voksne, og kanskje ikke de yngste.

Finn et arrangement nær deg:

Drammen – Kom Deg Ut dagen med Barnas Turlag Drammen

Lier – Kom Deg Ut dagen med Barnas Turlag Lier 

Svelvik – Kom Deg Ut dagen med Barnas Turlag Svelvik 

Nesbyen – Kom Deg Ut dagen med Barnas Turlag Nesbyen 

Røyken og Hurum – Kom Deg Ut dagen med Barnas Turlag Røyken&Hurum

Nore&Uvdal – Kom Deg Ut dagen med Barnas Turlag Nore&Uvdal 

Natt i naturen på Solheimstulen – Natt i naturen med Barnas Turlag Nore&Uvdal

Hemsedal Turlag – Fjelltur på kom deg ut dagen

Arrangementene blir oppdatert med mer informasjon når datoen nærmer seg.

Friluftslivets uke starter 1. september med “Natt i naturen”

Første uka i september er full av arrangementer for oss som elsker friluftsliv. Det er ikke uten grunn at det heter friluftslivets uke. Det hele starter med «Natt i naturen» 1.- 2.september. Etterfulgt av «Kom deg ut- dagen» 3. september. I uken som følger blir det arrangementer fra mandag 4. til 10.september. Vi er sikre på at du finner noe som passer deg! Arrangementer for friluftslivets uke finner du på hjemmesiden under turer og aktiviteter.

Turbo i full sving på kom deg ut- dagen. Foto: Juan A. Jamie

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *