Borettslagsforsikring i Drammen

Drammen er en by i vekst, og en by med mange borettslag. I Drammensregionen er det minst 10 000 borettslagsboliger, og antall borettslag øker hele tiden.

Borettslag er en spesiell måte å eie på, der du eier sammen med andre. Siden borettslag gjerne består av store bygningsmasser som eies i fellesskap, er det spesielt viktig å ha nettopp en egen forsikring som er tilpasset borettslag og sameie.

I denne artikkelen ser vi nærmere på borettslagsforsikringer for deg som bor i Drammen.

Hvorfor er borettslagsforsikring viktig for deg som bor i Drammen?

Borettslagsforsikring er viktig uavhengig av hvilken by du bor i. Du som leser denne artikkelen bor antakelig i Drammen, og sjansen er også stor for at du bor i et borettslag.

Når du bor i et borettslag så eier du ikke bygningsmassen alene. Du eier den sammen med andre i borettslaget. Derfor er det viktig at gode forsikringer er på plass.

Tenk om naboen over deg glemmer å skru av vannet på badet, og du får en vannlekkasje ned til leiligheten din? I et slikt tilfelle vil ikke innboforsikringen din dekke andre skader enn de du eventuelt får på andre møbler og innbo.

Selve saneringen og rehabiliteringen av bygningsmassen vil dekkes av en borettslagsforsikring, og derfor er det viktig at borettslaget har en god forsikring.

Men det er ikke bare ved skader på borettslagets bygningsmasse at en borettslagsforsikring er nyttig.

En vanlig borettslagsforsikring dekker også erstatningskrav mot borettslaget dersom ulykker skulle skje på borettslagets eiendom. Dette kan enten være i form av barn som skader seg mens de leker på borettslagets lekeutstyr, eller dersom andelseiere skader seg under en dugnad.

Med en god borettslagsforsikring slipper man å uroe seg for store økonomiske belastninger dersom en ulykke skulle oppstå.

Dette dekker en god borettslagsforsikring

En god borettslagsforsikring dekker det meste av problemer borettslaget ditt kan komme opp i.

Forsikringen bør dekke følgende områder:

  • Bygningsskader og andre skader på borettslagets eiendom
  • Skadedyr
  • Styreansvar
  • Ansvar for borettslaget
  • Rettshjelp
  • Ulykker

Det er mange ulike forsikringsselskaper som tilbyr borettslagsforsikring i Drammen, og vi anbefaler at borettslaget ditt forhører seg med de ulike forsikringsselskapene som tilbyr en slik forsikring for å få det beste tilbudet og den beste forsikringen.

Det finnes også en rekke anbudssider på nett der du kan få tilbud av mange ulike forsikringsselskap samtidig. Disse kan det være veldig nyttig å benytte seg av.

Hvordan kan jeg finne ut om borettslaget mitt har en god forsikring?

Om du er usikker på om borettslaget ditt har en god forsikring så bør du undersøke med styret i borettslaget ditt. Her vil du få oversikt over hvilken forsikring borettslaget har.

Det er borettslaget ved styret som har ansvaret for å sørge for at borettslaget har en god forsikring, og generalforsamlingen kan ta opp forsikring som et eget punkt. I generalforsamlingen kan man f.eks. diskutere og stemme over om man ønsker å skifte forsikringsselskap.

Dersom det oppstår skader på leiligheten din som du tror dekkes av borettslagsforsikringen din, så bør du kontakte styret i borettslaget ditt, som kan melde inn skaden til forsikringsselskapet.