Borregaard fabrikker i Sarpsborg. Foto: Borregaard

Borregaard inngår langsiktig kraftkontrakt med Å Energi

Borregaard og fornybarkonsernet Å Energi har inngått en ny langsiktig kraftavtale for perioden 2024 til 2033. Det årlige kontraktsvolumet er på 88 GWh, som representerer 10-15 prosent av Borregaards årlige forbruk ved fabrikkanlegget i Sarpsborg.

Vårt samfunnsoppdrag er å levere ren energi slik at viktige deler av samfunnet, som norsk industri, kan fungere med forutsigbarhet. Som en stor leverandør av fornybar energi ønsker vi å inngå langsiktige avtaler som bidrar til å sikre lokal industriaktivitet arbeidsplasser og redusere utslipp, sier Steffen Syvertsen, konsernsjef i Å Energi.

– Denne avtalen vil være en del av vår langsiktige kraftforsyning som er viktig også for vår strategi for elektrifisering og reduserte klimagassutslipp, sier Per A. Sørlie, administrerende direktør i Borregaard.

Om Å Energi:
Norges største kraftkonsern med virksomhet i hele verdikjeden, fra produksjon til forbruker. Konsernet produserer rundt 11,3 TWh ved 73 vannkraftstasjoner og inkluderer Norges nest største nettselskap. I tillegg leverer konsernet fornybar energi og energitjenester til industrier over hele Norden. Konsernet har 1.400 ansatte.

Om Borregaard:
Borregaard driver et av verdens mest avanserte og bærekraftige bioraffinerier. Ved bruk av naturlige og fornybare råvarer produserer selskapet avanserte og miljøvennlige biokjemikalier som kan erstatte oljebaserte produkter. Borregaard har 1 100 årsverk i fabrikker og salgskontorer i 13 land over hele Europa, Asia og Amerika.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *