Brennesle – en tryllestav

Er du nysgjerrig på brenneslens mange fantastiske egenskaper? Fride Kramer Riseng kan fortelle mye om hva denne planten kan brukes til.

Det er årsmøte i Buskerud sopp- og nytteforening 15. februar på Drammensbiblioteket. Årsmøtet innledes med et foredrag om brennesle av Fride Kramer Riseng.

Brenneslen har et eventyrlig brukspotensial, langt utover suppe og pesto og kan brukes til skjønnhet- og velvære produkter, medisin og fiskegarn for å nevne noe. Planten er blant Norges mest næringsrike og inneholder et helt medisinskap. En liten spire blir til en familie som står i 12 – 15 år mens den hinder jorderosjon og karbonutslipp. Men visste du at brenneslen også kan brukes til fantastiske tekstiler og at den er kjempegod i kaker, brød, pasta, øl, vin, te, ost, godterier og iskrem? Snacks? Knekkebrød? Tortillaer? Gryteretter og taco?

Bli med på et uhøytidelig og morsomt brennesle treff der Fride Kramer Riseng inviterer deg inn i brenneslens eventyrlige rike. Der møter du også Pavel Hala, en vaskeekte brennelsebonde fra Tsjekkia, som produserer mat, drikke og tekstiler av brennesle.

Møtet er åpent for alle. Bare medlemmer har stemmerett på selve årsmøtet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *