SVEIVEGRAMMAFON: Karl Arne var med sin far til Afrika da han var liten, og der kjøpte faren denne sveivegrammofonen som Karl Arne bar et langt stykke.

Brukthandlerens siste marked

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen oktober 2010.

bragerTrenger du et badekar eller 90? Karl Arne Tågerud selger bort alt det faren hans, brukthandler Rolf Tågerud samlet opp gjennom mange år.

Det er to år siden 83 år gamle Rolf Tågerud omkom i en brann i leiligheten sin i Øvre Storgate 47. Den svært aktive skraphandleren eller brukthandleren – alt etter som man ser det – etterlot seg flere hus med ting.

Disse husene på Landfalløya skal nå pusses opp av Karl Arne og broren Truls Tågerud. Men da må de først bli kvitt det store lageret av gamle ting. 

– Far samlet på alt, sier Karl Arne.

– Og vi barna ble involvert. En gang var vi i Afrika og jeg husker jeg måtte bære en sveivegrammofon over lange avstander. Den er til salgs nå.

BADEKAR: Ubrukte badekar i alle farger selges.

Det er konkursbo, dødsbo og andre bo som skal ut. Badekar i alle slags former og farger står lagret inne i det gamle havnehuset ved elva. 

– Det gamle brennerihuset er smekkfullt av gjenstander, og vi skal lage et stort gratismarked her på plassen mellom husene.

Det er ikke bare skrap som skal selges. Noen samlegjenstander som gamle LP-plater, Aass-seidler og et selvspillende piano er blant godbitene. En uåpnet strikkemaskin burde det være mulig å få for en rimelig penge, samt et praktfullt bord som riktignok må restaureres. 

Kilo på kilo med bestikk og kjøkkengeråd ligger stablet i store kurver.

– Da far drev Askeladden brukthandel der hvor Rema 1000 og Attic ligger nå, solgte han veldig mye sånne ting, sier Karl Arne.

Neste lørdag og søndag er det altså mulig å gjøre et kupp i Øvre Storgate 47. Ikke bare et kupp, det er til og med mulig å få ting gratis!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *