SNURREPIPERIER: Den som ikke finner noe spennende her, leter ikke godt nok! Fra siste bruktmarked på gamle jernbanestasjonen i Lier.

Bruktmarked i Lier

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i mai 2010.

For 13. år på rad, og andre gang i år, inviterer Godslageret i Lier til bruktmarked. Lørdag kommer rundt 25 selgere med sakene sine, og kanskje er det en og annen skatt å finne.

Det er 14 år siden Bjørn-Erik Fælth overtok butikken på den nedlagte jernbanestasjonen i Lier. Siden har han kjøpt dødsbo og flyttelass som han har solgt videre i butikken. 

– Interessen for brukte ting har kommet etter hvert, og jeg føler jeg har blitt flinkere til å prise tingene riktig, sier han.

Lampedeler

Gjennom årene har han spesialisert seg på lampedeler og beslag, men butikken er en drøm for de som er på jakt etter alt og ingenting. Lampekupler og andre lampedeler tar en stor del av butikken. Beslag av mange slag tar en halv vegg.

– Det er mest kopier av gamle beslag, og det bestilles mye av dem, sier Bjørn-Erik.

Nettbutikk

I tillegg til å ha åpent hverdager og lørdager, selger Fælth fra nettsidene. Utvalget er stort på nett, og enda større i butikken. Foruten egen nettbutikk, annonserer han på mange bruktsider, og deltar på messe på Vikingeskipet to ganger i året. 

– 70 prosent av kundene kommer ikke fra nærmiljøet i Lier, sier han. – Det er folk fra Oslo og Vestfold. 

Lørdag er det full fart på jernbanestasjonen med et godt, gammeldags marked.

– Og om været blir bra, kanskje det kommer folk også, smiler Bjørn-Erik Fælth.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *