BRUKTGENERALEN: Orville Nordnes har holdt på med brukthandel omtrent hele sitt voksne liv. I 1996 flyttet han fra sentrum til Rundtom.

Bruktmesse i år også

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i februar 2012.

Orville Nordnes er nok den som har drevet med brukthandel lengst i vår by. Og i mer enn 20 år har han holdt bruktmesse i Mjøndalen. Så også i år.

26 utstillere er klare til å innta samfunnshuset i Mjøndalen til helgen. Åtte av dem har ikke vært med før.

– Det er mye utskiftninger i denne bransjen. Folk kommer og går, så det vil alltid være noe nytt å oppdage, sier Orville.

Utskiftninger er det også i trendene. 

– Det kommer helt an på hva ukebladene skriver om, sier Orville.

– Om de skriver om kasseroller fra 70-tallet, så er det det folk vil ha. Særlig de unge da. Akkurat nå er det slike ting folk er ute etter, og Figgjo-produkter og Stavangerflint. 

Orville Nordnes driver mest med frimerker og mynter, foruten at han kjøper dødsbo.

– Det blir mest mynter. Det er få frimerkesamlere igjen nå, sier han.

Dødsboene sorteres raskt: Noe til Lindum, noe til Kirkens bymisjon, noe til loppemarkeder og andre ting selger han i butikken sin på Rundtom. Han kan få inn fire dødsbo på en måned, men så kan det plutselig gå et par måneder i mellom.

Rundt 800 mennesker bruker å komme på bruktmessen i Mjøndalen, avhengig av hvordan været er. Folk kommer langveis fra for å kikke og handle.

På messen blir det hundrevis av gjenstander, men lite møbler da det er for plasskrevende både å ha på messen, og å frakte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *