Tore Opdal Hansen (H), fylkesordfører i Buskerud fylkeskommune. Foto: Morten Brakestad

Buskerud-ordførere med felles opprop

Et samlet, tverrpolitisk ordførerkollegium i Buskerud er samstemte – Den økonomiske situasjonen i Buskerud fylkeskommune er svært bekymringsfull. Nå har de sendt et felles opprop til Kommunal- og distriktsdepartementet.

Oppropet er signert alle de 18 ordførerne i fylket, og uttrykker sterk bekymring for konsekvensene de økonomiske innsparingene vil ha for innbyggerne i fylket.

Et tverrpolitisk sterkt signal

– Dette er et sterkt og entydig signal fra samtlige kommuner i Buskerud til Stortinget og Regjeringen. Når alle de 18 kommunene i fylket vårt har gått sammen i et kraftfullt, tverrpolitisk opprop om den krevende økonomiske situasjonen i Buskerud fylkeskommune, bør man lytte godt, sier fylkesordfører Tore Opdal Hansen.

Den økonomiske situasjonen i fylkeskommunen er svært krevende. Konsekvensene av innsparingene og de økonomiske rammene blir dramatiske for innbyggerne i fylket.

– Jeg forventer at Buskerud blir hørt, og at vi får en økonomi som sikrer at innbyggerne våre får de tjenestene de fortjener og skal ha. Dette oppropet viser en sterk, samlet støtte til fylkeskommunen, avslutter Opdal Hansen, som vil ta med seg oppropet inn i et møte han skal ha med en statssekretær i Kommunal- og distriktsdepartementet i begynnelsen av juni.

Les oppropet fra de 18 ordførerne i Buskerud  (PDF, 97 kB)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *