Illustrasjon: Dyrvik Arkitekter

Bygde tinghus i Drammen – og nå i Tønsberg

NCC starter i mars opp byggearbeidene på det nye tinghuset i Tønsberg. Finansieringen av prosjektet ble nylig godkjent og i 2025 vil tinghuset stå klart. Kontrakten med Statsbygg har en verdi på 170 millioner norske kroner.

Sammen med Dyrvik Arkitekter har NCC, Statsbygg og Domstolsadministrasjonen avsluttet en 7 ukers optimaliseringsfase, hvor prosjektet er videreutviklet og løsningene er optimalisert for best mulig utnyttelse og bruk av det nye tinghuset.

– I optimaliseringsfasen har vi hatt et svært godt samspill med alle parter og kommet frem til en god løsning og plan for gjennomføring av prosjektet. Vi opplever at alle involverte har bidratt til at vi kan starte byggearbeidene til et effektivt og funksjonelt tinghus. NCC overleverte i sommer Drammen tinghus og det er derfor et svært kompetent team som nå vil sette i gang arbeidet i Tønsberg, sier Roger Nygård, leder for NCC Building.

Passivhus

Bygget skal bygges som passivhus og med ambisiøse miljøkrav. F.eks. vil alle maskiner som skal brukes i prosjektet benytte elektrisitet eller biodrivstoff, som kommer til å redusere det totale CO2-utslippet i forhold til en tradisjonell byggeprosess.

Tønsberg tinghus blir på 4 715 kvm og vil blant annet inneholde 14 rettssaler, møteroms-fasiliteter, venteceller og kontorarbeidsplasser for om lag 60 personer. Etter planen skal det være innflyttingsklart høsten 2025.

Frem mot byggestart vil NCC jobbe med den siste detaljplanleggingen av operasjonene og mobilisering av ressursene.

-Det er gledelig at vi nå har finansieringen på plass og kan starte opp med forberedende arbeider og å mobilisere teamet og ressursene vi trenger i prosjektet. Dette er et viktig samfunnsbygg vi er stolte av å kunne realisere, sier avdelingsleder i NCC Building, Bjørn Kristian Hole.

Kontrakten ordreregistreres i 4. kvartal 2023 i forretningsområdet NCC Building Nordics.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *