SNART KLAR: Dette forteltet skal være klart for innflytting straks. Børre Lau Pedersen er overveldet over etterspørselen.

Camping for stuegriser

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i august 2010.

Camping er ikke lenger det samme som vonde rygger, våte klær, bekker av regn mellom liggeunderlag og kalde netter. Nå kan du ha hele stua med deg, og sitte i godstolen din foran tv-en.

– Vi selger flere av disse isolerte forteltene enn vi kunne ha drømt om, sier Børre Lau Pedersen i Drammen Isolering & Blikk.

Det hele begynte da Børre selv satte opp et sånt fortelt på campingplassen i Stavern der han har vogna si stående.

– Jeg var lei av fortelt av tekstil, sier han.
– Også er jeg jo blikkenslager, og dermed kom ideen om å lage et fortelt med isolerte vegger.

35 stykker

Under utformingen ble det også vinduer og ordentlige dører, riktig forseggjort. Såpass at folk begynte å komme bort til plassen hans og spørre om han kunne lage sånn til dem også.

Og det kunne han. Nå har firmaet hans fylt ordrebøkene fulle for i år, og folk har begynt å sette seg på venteliste til våren. 35 isolerte fortelt har det blitt på campingplasser rundt om på Østlandet.

– Og det er uten at vi har reklamert så veldig for produktet, sier Børre.
– I september skal vi være med på Caravanmessen på Lillestrøm, og det blir veldig spennende og se hvordan det går! Om etterspørselen fortsetter, må vi ansette flere blikkenslagere.

Byavisa Drammen møter Børre Pedersen på Thorrud camping ved Eikern. Der er en Toppcamp under oppføring, og den skal bli ferdig i løpet av dagen.

– Det går fort å sette de opp, sier han.
– Først tar vi nøyaktige mål på plassen, og deretter produseres delene på Åssiden. De fraktes til plassen, og i løpet av noen timer er toppcampen på plass, klar til innflytting. 

Det er forskjellige regler på de forskjellige campingplassene. Noen tillater bakvegg, andre gjør ikke det. Og det er forskjell på ønskene til kundene. Ingen løsninger blir helt like. Felles er at det skal gå radig å ta de ned igjen, for dette er ikke permanente hytter.

HJEMMEKOSELIG: Hos Irene Jensen og Mikkjel Thon på Eikernveien camping har det blitt skikkelig hjemmekoselig.

Hjemmekoselig

På campingplassen ved siden av, Eikernveien camping, ferierer Mikkjel Thon og Irene Jensen. De fikk satt opp sin toppcamp i vår, og har det så hjemmekoselig som det går an. Med vinduer ut mot Eikern og knappe fem meter ned til sjøen, har de funnet sitt paradis. Toppcampen har de innredet med trivelige stuemøbler og en liten kjøkkenkrok. Campingvogna fungerer som soverom.

– Det er slik de fleste gjør det nå, sier Børre.
– Det som før var hovedrommet, campingvogna, er nå degradert til kun soverom. 

– Vi kjøpte campingvogna med fortelt i fjor sommer, sier Mikkjel. – Og jeg sier bare: Aldri mer fortelt! Det var noe herk. 

– Nå er det perfekt, mener han.

Stua har gardiner og det er blomsterkasser utenfor døra. Det eneste som ikke er som hjemme, er at de må gå og hente vann i felleshuset. 

KJØKKENKROK: Irene Jensen setter i gang kaffen i den lille kjøkkenkroken.

Eget produkt

Det finnes flere produsenter av slike isolerte fortelt.

– Det er bare vi som produserer alle delene her hjemme. De andre leverandørene henter elementer fra andre land, sier Børre Pedersen.

Delene de produserer på Åssiden er 40 millimeter tykke plater fylt med isolering. Det skjæres ut plass til vinduer alt etter ønske og behov, og vinduene er som man har i vanlige hus, med doble glass og innvendige sprosser.

– At vi som blikkenslagere monterer forteltene, gjør at man er sikret bedre mot eventuelle vannlekkasjer. Det er jo jobben vår, sier Børre. 

Drammen Isolering & Blikk gjør andre jobber også, men få som synes så godt som dette.

– Vi går jo ikke rundt og peker på ventilasjonsanlegg vi har montert rundt omkring, men dette er veldig synlig og veldig populært, sier Børre Pedersen.

PÅ TERRASSEN: Mikkjel har disket opp med boller og kaffe på terrassen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *