INVITERER: Hokksund-ungdom inviterer distriktets øvrige ungdommer til spillhelg. Fra venstre: Jonas Velle (13), Ive Strand (14), Hedda Victoria Løvold Mørk (14) og Olav Endré Menes (14).

Dataspill hele helgen

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i februar 2016.

Ungdom i Øvre Eiker inviterer ungdom fra Nedre Eiker og Drammen til Ragnarokk. Dataspill fra fredag kveld til søndag, frister det?

Det er ungdomsskoleelever som arrangerer helgen til inntekt for en tur de skal ha med Toleransereiser til konsentrasjonsleire. Hokksund ungdomsskoles niende trinn har deltatt på slike reiser i 20 år. Målet ved reisen er å motvirke ekstreme holdninger, samt å lære og kjenne sin historiske arv. Tidligere reiste elever, lærere og foresatte med de Hvite busser, men i de siste årene har en prosjektgruppe i kommunen etablert et prosjekt ved navn Toleransereise.

For å finansiere turen har elevene i år valgt å arrangere en kulturkveld, et LAN-party og en sponsormarsj i juni.

LAN-partyet er åpent for ungdom mellom 13 og 18 år, og er åpent fra fredag ettermiddag til søndag formiddag. Ungdommene overnatter på ungdomsskolen, og spiser mat i kantina. Det er strenge regler og høy sikkerhet under helgen, sånn at foreldre skal føle seg trygge.

I skrivende stund var det fortsatt igjen 50-60 plasser, og arrangøren håper det kommer ungdommer fra nabokommunene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *