Foto: Drammen Fotoklubb

Denne helgen blir det byfest med elva som midtpunkt

Jubilanten Drammen Roklubb håper mange kler seg opp og tar turen til Drammen sentrum og bivåner Drammen River Cup Regatta kommende lørdag og søndag. Det blir mye som skjer både til lands og til vanns.

Drammen River Cup er selve sesongåpningen for rosporten i Norge, og hit kommer hele ro-Norge på besøk for å delta.

Bedriftene i det våte element

Et høydepunkt under Drammen River Cup er Byduellen. Dette er en beinhard konkurranse mellom Drammen Roklubbs uvurderlige sponsorer som tar utfordringen og stiller med sine ansatte i lagbåter. I år stiller følgende lag: Nordvik, Sweco, Söderberg & Partners, Kongsberg Digital og BDO. Lagene er trent og coachet av Drammen Roklubbs egne roere. Denne konkurransen går av stabelen på lørdagen mellom det ordinære finaleløpet. Arrangøren oppfordrer alle drammensere til å møte opp og heie lagene i mål!

Her er laget til BDO i trening før Byduellen

Utvider til to dager

Drammen Roklubb feirer 100 år  år, og dette feires med at Drammen River Cup Regatta utvides fra en til to dager. Lørdagen er satt av til prologer og sprint. Søndagen blåses det liv i en gammel tradisjon; Sølfastløpet, et løp for store lagbåter. Åtte roere + cox i hver båt er et spektakulært skue, og må bare oppleves!

Søndag er det også duket foret helt nytt og veldig morsomt juniorløp. Her blir alle Norges junior-roere blandet og kastet ut i lagbåter. Ingen vet hvem de skal ro med! Dette blir gøy, både for deltakere og tilskuere.

Drammen River Cup Regatta er åpent for alle. Programmet kan kjøpes i kiosken ved Drammen Roklubb.

Finn frem hattene, damer og herrer!

For å få en ekstra festlig ramme rundt 100-åringen Drammen Roklubb,, oppfordres alle til å stille feststemte og fargeglade. Finn frem hatten, blazeren og kjolen – la Henley Royal Regatta være inspirasjonen! NBBO har bidratt til byfesten med å sponse en tribune ved målgang, og Drammen kommune har gjort det mulig å skaffe levende musikk til arrangementet.

Musikken er det ingen ringere enn Norsk Linie som står bak! Dette tradjazzbadet ble etablert i 1988, og er et utpreget liveband som trives godt med å underholde midt blant publikum. Instrumentene er de tradisjonelle fra 1920-tallet; klarinett, trombone, trumpet, banjo, tuba og trommer/vaskebrett.

-Vi skal underholde, og ikke bare stå stille på en scene med musikken vår, er deres mantra!

Dette arrangementet har alle elementene i seg for å bli årets byfest!

Norsk Linie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *