Det beste matlandet å besøke – ifølge Tickets undersøkelse

Middelhavsmaten er den maten som tiltrekker oss mest, og det italienske kjøkkenet er best, viser Tickets Kantar SIFO-undersøkelse. Frankrike kommer på andreplass på listen, tett fulgt av Spania og Hellas. Matlandet som frister oss minst er England, som bare 4 prosent foretrekker.

-At Italia vinner overlegent som det beste matlandet er ikke overraskende. Italiensk mat er fast innslag i vår egen hverdagsmat. Pizza og pasta er alltid populært – og spesielt pasta har «tatt litt av» etter mange spennende pastaoppskrifter på sosial medier. Selv om italiensk mat er velkjent for oss, er det selvfølgelig ingenting som slår å spise den i Italia, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Maten på ferien har ofte stor betydning for den totale opplevelsen av reisen. Nordmenn er veldig enige om hvilket som er det beste matlandet – hele 62 prosent oppgir Italia. Et godt stykke bak kommer Frankrike (34 prosent) etterfulgt av Spania (25 prosent) og Hellas (23 prosent). Fish and chips, puddings and pies er det vi ønsker oss minst – kun fire prosent foretrekker engelsk mat.

Matpreferansene varierer både regionalt og mellom kjønn, der for eksempel flere kvinner (29 prosent) enn menn (17 prosent) mener at Hellas er det beste matlandet å besøke. Det er flere i Sør/Vest Norge som foretrekker Frankrike som matland (39 prosent), mens folk i Oslo og omegn foretrekker Italia (62 prosent). 67 prosent i aldersgruppen 18 – 30 år mener Italia er beste matland, og 43 prosent i aldersgruppen 66 – 79 år mener det samme.

Hvilket land mener du er det beste matlandet å besøke?

 1. Italia, 56 prosent
 2. Frankrike, 34 prosent
 3. Spania, 25 prosent
 4. Hellas, 23 prosent
 5. Thailand, 14 prosent
 6. Tyrkia, 7 prosent
 7. USA, 6 prosent
 8. Tyskland, 5 prosent
 9. England 4 prosent
 10. Annet land, 7 prosent
 11. Usikker, vet ikke, 15 prosent

Kilde: Tickets Kantar SIFO-undersøkelse, riksrepresentativt utvalg. Maks tre svaralternativ mulig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *