LITEN PLASS: Et par små kjellerrom utgjør Kakemomsen bakeri på Åssiden. Mirjam Ødegård (32) skaper likevel de mest utsøkte kaker her. 

Det søte liv

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i juni 2010.

Mirjam Ødegård er ikke den som bare smeller sammen en kake og lar det stå til. Nei, hennes kaker er de reneste kunstverk!

Hun startet kakebakeriet Kakemomsen i mars i fjor. De første månedene mottok hun tilskudd under etablering fra NAV mens hun jobbet seg opp en brukbar kundekrets. 

For billig

Nå har hun knapt en fridag i sikte, og hun vet hva problemet er:

– Det ser ut til at jeg er for billig! Konkurrentene tar rundt det dobbelte i pris enn meg, så her må noe gjøres.

Hun er veldig glad for at kakene går som varmt hvetebrød, men drømmen er å lage eksklusive kaker som virkelig vekker oppsikt. Og som naturlig nok koster litt mer.

– Jeg har hatt kakebaking som hobby i fem års tid før jeg startet firma i fjor. Da bestilte venner og kjente kaker av meg, forteller Mirjam.  – Det kom til et punkt hvor jeg sto ved valget om jeg skulle fortsette å ha det som hobby, eller satse på kaker som levevei.

Inspirasjon

Hun er oppvokst med baking, foreldrene drev et bakeri. Men utdannelse har hun ikke.

– Jeg bare liker å lage fine kaker, og har lært meg det selv etter hvert som jeg har praktisert det, sier hun. – Og jeg henter mye inspirasjon på nettet, særlig amerikanske sider.

Mens nystartede firmaer ikke tar ut egen lønn de første årene, har hun faktisk klart å tjene seg til en anstendig lønn. 

– Det var litt smått med oppdrag på senvinteren, sier hun. – Såpass at jeg lurte på hva jeg egentlig drev med.

Nå på sommeren leverer hun opptil syv kaker til hver helg, og da mange bryllupskaker.

Hjemmeværende

Det lille bakeriet ligger i kjelleren i huset på Åssiden. Der har hun alt hun trenger, og ingrediensene handler hun mest i matbutikken.

– Det er ekte saker i mine kaker. Ingen erstatninger for noe som helst, og derfor smaker de også hjemmebakt, sier hun.

Mirjam jobber på spreng med kakene mens ungene er i barnehagen. Til høsten begynner den eldste på skolen.

– Jeg er ikke tilhenger av SFO, så jeg vil at ungene skal oppleve meg som en mor som er hjemme når de kommer fra skolen, sier hun.

KUNSTVERK: Disse muffinsene ville alle vært stolte av å servere. De smaker like godt som de ser ut – helt nydelig.

Mer plass

Fordi hun gjerne vil være hjemme med ungene på ettermiddagene, har hun valgt å beholde bakeriet hjemme i kjelleren. Egentlig hadde hun trengt større plass.

– Jeg tjuvlåner kjøleskapet oppe på kjøkkenet vårt når jeg skal oppbevare seks-sju kaker før levering, sier hun. – I hektiske perioder skulle jeg hatt mer enn en stekeovn og flere kjøleskap.

Derfor satser hun altså på å lage mer eksklusive kaker til høyere pris.

– Det er marked for det også, sier hun, – for flere av kundene har sagt at de er villige til å betale mer bare jeg leverer.

De fleste kundene bestiller kaker via nettet eller telefon. Hun har ikke utsalg hjemme, men kakene kan hentes der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.