– Dette er noe av det viktigste vi gjør!

Mange pangstartet turhøsten søndag: Nye oppdagelser i nærmiljøet, bålkos, lek, natursti og statsministerbesøk var noen av elementene i de rekordmange Kom deg ut-arrangementene.

-Med Kom deg ut-dagen inviterer vi folk ut på tur gjennom å gjøre det enkelt og morsomt å tilbringe dagen ute. Husk at en tur i naturen ikke trenger å være lang eller bratt, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

Nasjonal utedag

Kom deg ut-dagen er en nasjonal utedag for store og små, og har blitt arrangert av Den Norske Turistforening (DNT) siden 2006. Det er Kom deg ut-dag både i februar og i september.

Barn og voksne som deltok fikk ta del i alt fra kortere turer, natursti og rebuser, til padling, klatring og matlaging på bål. Arrangementene ga en god mulighet til å bli kjent med det varierte aktivitetstilbudet til DNTs medlemsforeninger landet rundt. Og det ble besøk av den populære DNT-maskoten, Turbo, mange steder!

I år var det ny rekord for antall høstarrangementer, med over 180 ulike turer og aktiviteter rundt om i landet på en og samme dag.

– Basert på påmeldinger og oppmøte anslår vi at over 45.000 mennesker har benyttet seg av vårt tilbud i dag, sier Klarp Solvang.

Selv var han først med på å vekke barnefamilier som hadde vært med på “Natt i naturen”, før han møtte statsministeren og turfolk under åpningen av Friluftslivets uke på Sognsvann i Oslo.

Det var mange ulike aktiviteter under Kom deg ut-dagen.

Håper folk fortsetter å utforske

DNTs generalsekretær håper mange vil benytte seg av nærnaturen i månedene som kommer.

– Barn tilbringer mindre tid utendørs enn før, og med trangere økonomiske tider kan det bli rom for færre av de dyre fritidsaktivitetene enn før. Derfor vil jeg minne om at det enkle friluftslivet er gratis og ikke minst morsomt for store og små.

– Kom deg ut-dagen er noe av det aller viktigste vi gjør i DNT! Det er et avspark for turhøsten, og vi forsøker å inspirere også dem som ikke er så vant med friluftslivet til å oppdage turglede, sier Dag Terje Klarp Solvang.

Han oppfordrer alle til å utforske hva som finnes av turtilbud der de bor, og å oppsøke Barnas Turlag og Turboklubber for gode gratistilbud som gir naturopplevelser for livet.

Friluftslivets uke fortsetter– med mange arrangementer og turer med Den Norske Turistforening og de andre organisasjonene i Norsk Friluftsliv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *