Renteeksempel: Eff. rente 11.31 prosent, lånesum: 150.000 kr. o/5 år, Kostnad 43.467 kr. Tot: 193.467 kr. Maks effektiv rente: 24.4%.

Dette må du vite om forbrukslån

Det er mange som velger å ta opp forbrukslån for tiden, og det er flere og flere steder som tilbyr dette. Men hva er egentlig det viktigste du må vite når du skal bestemme deg for om dette er noe som passer for deg og din økonomi? Under skal du få to av de aller beste tipsene du bør skaffe deg full forståelse for, før du bestemmer deg for om dette er noe for deg eller ikke.

Finn ut av om et lån er det beste valget for deg

Før noe annet, er det viktig at du finner ut av om det å ta opp et lån er det riktige for deg. Et lån kan være et fint verktøy, men fordi de er mange som tar dette valget litt for fort, vet de kanskje ikke om man burde ta det valget eller ikke. Noe av det viktigste du gjør, er derfor å finne ut av om det er det rette valget for deg. Her er noen ting å tenke over før du velger om dette er riktig for deg.

  • Kan du spare penger i stedet for?
  • Kan du selge noe du ikke trenger for å eventuelt kunne låne mindre?
  • Trenger du det du vil kjøpe, eller kan det vente slik at du eventuelt kan spare?
  • Har du råd til å betale tilbake lånet? Dette er noe av det viktigste å svare på.

Sammenlign alltid lånene før du velger

Det å finne det riktige lånet, er akkurat like viktig som å finne ut av om det å ta opp et forbrukslån er det riktige for akkurat deg og din økonomi. Det er mange som føler seg overveldet av dette valget, og det er ikke så rart når man tenker på hvor mange muligheter det finnes på nettet i dag. Men heldigvis finnes det verktøy som kan hjelpe deg med akkurat dette – som for eksempel Moneezy.

Dette er en plattform der du kan sammenligne forskjellige forbrukslån. Det er ikke et sted du kan låne penger, noe som er viktig å nevne, men en plattform der du kan sammenligne forbrukslån og finne det som er det beste for deg og din økonomi. Finn ut av hva du trenger og hva du har råd til, og bruk dette som utgangspunkt når du ser etter det riktige lånet. Det å finne det beste lånet for din økonomi er det viktigste du kan gjøre og dette er noe som kan hjelpe deg med å finne dette.