Marianne Broholm Einarsen med katten Litten (devon rex)

Disse kattenavnene var mest populære i 2022

Hva skal katten hete? Her er en liste på de 40 mest populære navnene som norske kattunger fikk i 2022. Er navnet til katten din på listen?

Trenger du hjelp til å velge navn til din fremtidige pus? Ønsker du å styre unna de mest populære navnene? Eller kanskje du bare vil sjekke om navnet til katten din trender nå?

Uansett hva tilfellet er for akkurat deg, så er det ingen tvil om at det å finne det rette kattenavnet er en viktig oppgave. Dette er jo tross alt et navn vi dyreeiere tenker på og sier mange ganger hver dag.

– Når vi sammenligner navnekåringen med Sverige og Danmark, så er det ett navn alle tre landene er enige om at fortjener en plass på pallen. Nemlig det flotte navnet Luna! Dette gjelder ikke bare for kattene. Navnet Luna ligger også på topp tre-listen for hundenavn i Skandinavia, sier Marianne Broholm Einarsen, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring.

Nye navn på årets liste

Over halvparten av navnene på årets liste finner vi igjen på fjorårets liste. De navnene som har rykket opp på popularitetsskalaen i år er: Lilly, Lily, Lykke, Pus, Alma, Ella, Fluffy, Freya, Eros, Theo, Findus, Gandalf, Gizmo, Hugo og sist, men ikke minst, det tøffe navnet Rambo.

Topp 20 navn på hunnkatter i Norge:

 1. Luna
 2. Zelda
 3. Bella
 4. Nala
 5. Mia
 6. Kiara
 7. Ronja
 8. Lucy
 9. Millie
 10. Molly
 11. Daisy
 12. Lilly
 13. Lily
 14. Lykke
 15. Pus
 16. Alma
 17. Ella
 18. Fluffy
 19. Freya
 20. Frøya

Topp 20 navn på hannkatter i Norge:

 1. Simba
 2. Milo
 3. Leo
 4. Loke
 5. Felix
 6. Lucifer
 7. Mio
 8. Eros
 9. Rambo
 10. Theo
 11. Findus
 12. Gandalf
 13. Gizmo
 14. Hugo
 15. Linus
 16. Ludvig
 17. Max
 18. Sofus
 19. Solan
 20. Alfred
Om navnestatistikken

I mange år på rad har Agria Dyreforsikringer samlet inn og kåret de mest populære hunde-, katte- og hestenavnene. Når noen kjøper forsikring til sitt dyr registreres det navnet som eieren bruker til daglig, i tillegg til ev. stamtavlenavn. Det er de daglige navnene som er med i kåringen. Listen baserer seg på alle katter født i 2022, som er forsikret i Agria Dyreforsikringer per desember 2022. Både huskatter, rasekatter og blandingskatter er med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *