LOKALER: Tom Karlsen Sørby serverer travgjester i disse lokalene på travbanen. I etasjen under driver han Norgescatering med 25 ansatte.

Døgnet rundt med bagetter

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i april 2016.

Hvor mange bagetter som har rullet ut av Norgescatering, vet ikke daglig leder Tom Karlsen Sørby. Han vet derimot at innsatsen hans har betalt seg. Firmaet går så det suser.

I fjor var omsetningen på 28 millioner kroner, en økning på ni millioner fra året før. Omsetningstallene og antall ansatte står i sterk kontrast til starten for bare ni år siden. Da var det bare Tom Karlsen Sørby, som smurte bagetter om natta og kjørte dem ut om dagen. Han jobbet hardt, og omsatte for en million det første året. En god start.

I dag har han 25 ansatte på fulltid og fem på deltid. 

–Bagettene skal være ferske når kundene kjøper dem i butikken. Derfor smører vi om natta og kjører ut tidlig om morgenen, sier Tom. 

Og bagettene, som mange kjøper til lunsj, er å finne i Kiwi, Rema 1000, Bunnpris, Coop, Joker og Meny.

Kjølerom

Norgescatering har blitt et av Norges største cateringfirmaer, og definitivt Buskeruds største. Lokalene på travbanen har han utvidet flere ganger, men han har ingen planer om å flytte derfra.

–Vi utvider kjøleanlegget etter hvert som vi vokser, sier Tom Karlsen Sørby.

Da han startet for ni år siden, var det ham og en bil. Han fikk bestillinger, smurte og kjørte de ut.

–Jeg kjøpte bagett på bensinstasjon og tenkte dette kan jeg lage også. Det var sånn det startet. Og det var ikke så strenge regler da som nå. Nå må bilene ha kjølerom og vi fører logg over temperaturen ved hver eneste bil. Da jeg startet, var jeg glad bare sola ikke skinte direkte på maten, sier han.

Det er mye mer fokus på matsikkerhet i dag, og dersom det rapporteres om dårlig mat, kan Tom vise logger fra transport og produksjon. Han har et varslingssystem som overvåker alt. Åtte av de 12 bilene i bilparken er kjølebiler, og de kjører i skytteltrafikk fra grytidlig morgen og frem til lunsjtid hver dag. Telemark, Vestfold, Buskerud, Akershus og Oslo er områdene Norgescatering dekker så langt.

Lokale leverandører

Helt siden starten har han fokusert så mye som mulig på lokale leverandører. Brødet får han fra Baker Klausen, kjøtt fra slakter Axel Andersen og grønnsaker fra Finstad gård i Sande. Kyllingkjøttet, derimot, er helt spesielt. Og det merker alle som kjøper kyllingbagett fra Norgescatering.

–Jeg får kyllingkjøttet, ferdig krydra, stekt og oppkuttet, fra et kyllingslakteri på Ytterøy i Nord-Trøndelag. Det er mange som spør etter oppskriften på den, sier Karlsen Sørby.

30 tonn kyllingkjøtt ferdig i terninger er årsforbruket hos Norgescatering. Det er noen tusen bagetter, og man skulle tro at det er bestselgeren.

–Ost og skinke er bestselgeren, sier Tom.

–Vi bruker ikke hvilken som helst ost og skinke, men saunaskinke og goudaost. 

Catering

Norgescatering har også bedriftsavtaler som bestiller lunsj. Da får de levert brød og pålegg, noen velger også et varmt måltid og kanskje kake på fredag.

–Flere og flere bedrifter kutter ut kantinen, men ønsker likevel å gi sine ansatte et lunsjtilbud, sier Tom Karlsen Sørby, som sier at dette er en voksende del av omsetningen i bedriften.

–Ved lunsjavtaler i bedrifter er det mange hensyn å ta. Det virker som om flere og flere blir allergiske eller intolerante overfor for eksempel gluten og laktose. Derfor leverer vi all maten uten dette. Lavkarbobølgen har også ført til at det går mindre brød enn før, og det har vi tatt lærdom av.

I tillegg har Norgescatering all catering for blant annet Meny-butikkene. Så når du bestiller selskapsmat i Meny-butikken, får du maten levert fra Norgescatering.

Travbanen

Tre-fire dager i året er det løp på travbanen, og da er det Tom og de ansatte som leverer mat til sultne publikummere.

–Skulle gjerne sett at det var litt mer action på travbanen, men det er opp til Rikstoto å bestemme hvor løpene skal gå, sier Tom.

Serveringslokalene på travbanen står for det meste ubrukte, men leies ut til selskaper, kurs og konferanser.

–For litt siden hadde vi en elektromesse her, og da bespiste vi 1.600 deltakere på 20 minutter. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *