FRA ÅPNINGEN: Her står leder i Drammen Maleklubb Dagfinn Rognstad (t.h.) sammen med Eric Ness Christiansen.

Drammen Maleklubb med jubileumsutstilling

I Gjetergata 8 henger rundt 20 malerier som venter på å bli med deg hjem. Det er Drammen Maleklubbs medlemmer som sin årlige utstilling, og i år er det faktisk 70 år siden klubben ble startet.

ALLE FOTO: Atle Olav Dahl.
Det var godt med folk på åpningen på tirsdag.

Lokalene de stiller ut i, leies opprinnelig av Eric Ness Christiansen, som er nasjonalt kjent som gatekunstner og hvis veggmalerier pryder flere bygg i Drammen.

-Stikk innom da vel!

-Vi fikk lov til å låne første etasje av galleriet hans, og her fikk vi god plass til de 20 maleriene som er med i år, sier Dagfinn Rognstad, medlem i Drammens Maleklubb i 13-14 år, og de siste seks årene som leder.

Rognstad forteller at det var godt med folk på åpningen som var på tirsdag, men at det er stille på hverdagene. Utstillingen skal henge til og med søndag 30. oktober.

-Vi håper på mer besøk i løpet av helgen. Galleriet ved siden av, Galleri Unique, har utstilling med Tom Schandy for tiden, og den er veldig godt besøkt. Så det hadde vært hyggelig om folk stakk innom vår utstilling også – mens de er i farta, sier Rognstad.

Amatører med kvalitet

Drammen Maleklubb har rundt 60 medlemmer, og 20 av dem er representert på årets utstilling. Det er frivillig å delta, og medlemmene som vil være med, sender inn et bilde som de forteller om.

-Medlemmene våre er amatører, men vi har faktisk et par medlemmer som er representert på gallerier. I tillegg ble et av våre medlemmer, Johan Anton Sandnes, antatt på Høstutstillingen et år. På årets utstilling er han med med et motiv fra Vassfaret, forteller Rognstad Stolt.

Mangler en “white box”

Dagfinn Rognstad sier at maleklubben mangler et fast utstillingslokale.

-Vi har vært utstillingsnomader i mange år, og har hatt vår årlige utstilling på mange ulike steder. Til og med på kjøpesentre, sier han.
-Det Drammen mangler, er en white box – et lokale der lag og foreninger kan vise frem aktivitetene sine en uke eller så hver i året.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *