Spente elever under middagen på NM Ungdomsbedrift.

Drammen sterkt representert i NM for unge entreprenører

Over 13.000 elever har i år etablert til sammen 2.500 ungdomsbedrifter, og gjennom regionale finaler er de 67 beste kvalifisert til å konkurrere under NM Ungdomsbedrift på Nova Spektrum i Lillestrøm 7. mai. Dette nasjonale arrangementet, organisert av Ungt Entreprenørskap Norge, byr på et mangfold av innovative løsninger og kreative produkter presentert av ungdommer fra hele landet.

Fra gjenbruk og gummigranulatløsning til sosialt entreprenørskap, bærekraftige konstruksjonselementer og viktige teknologiske innovasjoner. Årets ungdomsbedriftene dekker et bredt spekter av industrier og initiativer. Arrangementet vil bestå av standpresentasjoner, pitchekonkurranser, og juryintervjuer, hvor ungdommene får muligheten til å imponere jurymedlemmer bestående av ledere fra arbeidsliv og politikk.

-Årets NM for ungdomsbedrifter viser en utrolig skaperkraft blant norske ungdommer. Vi ser frem til å utforske og feire deres kreative ideer og innovative løsninger, som ikke bare representerer neste generasjons entreprenører, men også fremtidige ledere og arbeidstakere, uttaler Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Det blir totalt delt ut 15 priser under årets NM, og vinneren av den gjeveste prisen, «Norges Beste Ungdomsbedrift», vil få æren av å representere Norge i den europeiske finalen Gen-E, som avholdes i Catania, Italia 2-5 juli.

Akademiet og Drammen VGS

Handsfree UB, Akademiet VGS Drammen, Studiespesialisering og Medier og kommunikasjon

Handsfree UB utvikler et digitalt system for håndsopprekning i timene.

Lenke til portrettet: https://www.ue.no/buskerud/historier/handsfree-ub-akademiet-vgs-drammen/

WaryTec UB, Akademiet VGS Drammen, Studiespesialisering og Påbygg

WaryTec UB utvikler en teknologiløsning for å øke sikkerheten og redusere risikoen for ulykker i slalåmbakker i form av et kamera som overvåker uoversiktlige områder.

Lenke til portrettet: https://www.ue.no/buskerud/historier/warytec-ub-akademiet-vgs-drammen/

Sjekk It UB, Akademiet VGS Drammen, Studiespesialisering og Medier og kommunikasjon

Sjekk It UB kommer med en innovativ løsning for å redusere matsvinn i norske hjem – en skanner og tilhørende app som benytter avansert 2D-strekkodeteknologi.

Lenke til portrettet: https://www.ue.no/buskerud/historier/sjekkit-ub-akademiet-vgs-drammen

Elevans UB, Drammen videregående skole, Salg, service og reiseliv

Elevans UB tilbyr PC-mapper som er designet for hånd etter kundens ønske, med slagordet “bær for de som trenger hjelp med bæringen” ønsker de å sette fokus på ungdommers mentale helse.

Lenke til portrettet: https://www.ue.no/buskerud/historier/elevans-ub-drammen-vgs

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *