Drammenseren Niklas Brennsund prøver seg på ny Guinness-rekord

Stuntmann og skuespiller Niklas Brennsund satte Guinness verdensrekord på italiensk Guinness-TV 3. februar 2022 da han med full fyr på hele kroppen brant seg gjennom 13 papirvegger på ett minutt. Nå går stuntmannen for nye, brennende utfordringer!

Niklas Brennsund

På hjemmebane i Drammen skal han prøve å hente hjem to nye verdensrekorder: Raskeste 100 meter i full fyr og Lengste distanse i full fyr. Brennsund skal bokstavelig talt i ilden på selveste Guinness Worls Records-dagen 16. november.
I tillegg til sin jobb som stuntmann er Niklas Brennsund kjent fra filmer som blant annet Hodejegerne (2011), Arme Riddere (2011) og Lilyhammer (2012).

Verdens mestselgende årbok

Trekk pusten og stup uti: Hovedtema i årets bok er UNDER HAVFLATEN.

I tråd med årets akvatiske tema vektes spesielt vannutførte vidundere – fra elver, innsjøer og hav til ishav og varme kilder. Og selvsagt er det mange spektakulære rekorder på fast grunn – hva enten vi snakker om snødekte fjelltopper eller tørr bakke.

Guinness World Records 2024 er sluttproduktet etter et år med nesten 30.000 rekordforsøk! Bare 2638 av disse har funnet veien til boken – og over 20 av dem er norske!

Norge gjør seg bemerket i verdens mest solgte årbok

Guinness World Records 2024 er endelig klar og i årets utgave har over 20 norske rekordholdere fått plass! De har gjort seg bemerket med både ekstreme og spektakulære rekorder, og mest imponerende av dem alle er multitalentet Kristin Harila.

Fjellklatreren fra Vadsø oppnådde Guinness verdensrekord for raskeste bestigning av en kvinne av toppene på over 8.000 meter. I 2022 besteg Harila verdens fem høyeste fjell på 69 dager, og hun utførte også den raskeste dobbeltbestigningen: 9 t og 5 min. mellomrom mellom bestigningen av henholdsvis Makalu og K2. Harila knuste rekorden for flest 8.000-topper besteget på et år med 12 topper besteget på 147 dager. Og historien fortsetter: Hun har i løpet av sommeren besteget 14 topper og venter nå bare på godkjenning fra Guinness World Records for denne bragden.

Rekordknuseren Erling Braut Haaland gjør seg ikke uventet også bemerket i årets Guinness World Records: Flest mål scoret av en spiller i en mesterligakamp. Haaland satte fem mål for Manchester City i løpet av de første 57 minuttene av kampen mot RB Leipzig (14. mars 2023). Og Haaland jakter flere rekorder, så her kommer det mer!

Jakob Ingebrigtsen og Birgit Skarstein er blant de andre norske utøverne du kan lese om i boka, som inneholder 2.638 bemerkelsesverdige rekorder fra hele verden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *