10. desember blir Berskaughallen en av fem Drammenshaller med automatisk sportskamera som skal filme lokale håndballoppgjør. Trener for Drammen Håndballklubb, Kristian Kjelling, mener satsingen er et viktig tiltak for å øke interessen rundt breddehåndballen.
I disse dager rulles det ut sportskamera i hele idretts-Norge. Utrullingen er den største digitalsatsningen i idretts-Norge noen gang. Prosjektet er en del av totalsatsningen som idretten, TV 2 og Amedia har satt i gang for å øke interessen for norsk idrett. Sammen med de største norske særforbundene, har TV 2, Amedia og idretten engasjert MyGame for å lage et trygt og enkelt strømmetilbud som skal løfte frem den store bredden i lokalidretten i hele landet.
Automatisk sportskamera
I desember blir Berskaughallen den femte Drammenshallen som får montert automatisk sportskamera som skal dekke lokale håndballoppgjør fra lavere divisjoner. Fra før har også Glassverket idrettshall, Mjøndalshallen, Drammenshallen og Konnerudhallen kamera.
– At vi nå får vise kamper fra lavere divisjoner i flere Drammenshaller er veldig positivt. Frafall i ungdomsidretten har lenge vært et tiltagende problem. Strømming av breddeidretten kan både bidra til at flere foreldre og besteforeldre får ta del i håndballen og at spillere og trenere får verktøy som de kan bruke til analyser og spillerutvikling. Signalene vi har fått så langt fra klubber som har erfaring med strømming er at spesielt spillerne setter stor pris på tiltaket, sier trener for Drammen Håndballklubb, Kristian Kjelling.
I over 60 kommuner
Det er MyGame som står bak strømmeteknologien som nå rulles ut av idretten. De har med seg TV 2 og Amedia på eiersiden, og har avtaler med Norges håndballforbund og fem andre særforbund om å vise kamper fra breddeidretten. Styreleder i MyGame, Harald Strømme, forteller at selskapet så langt har plassert sportskameraer i over 60 norske kommuner på vegne av idretten.
– Vi har strømmet rundt 4.000 kamper så langt, og erfarer det samme som håndballen melder om. Ungdommene er de som omfavner tilbudet først. Det tror jeg er en forutsetning for at vi skal lykkes med denne satsningen, sier Strømme.
Norges idrettsforbund utviklet i sommer tydelige retningslinjer for når og hvordan det kan filmes. Det er disse retningslinjene MyGame, TV2 og Amedia vil følger når det strømmes fra idrettsarenaer. I hovedsak betyr dette at det kun filmes fra kamper fra aldersklasse 15 år og oppover, at alle kan reservere seg mot filming uten å oppgi grunn, og at det kun filmes under aktiv idrett.
Personer med spesielle beskyttelsesbehov reserveres automatisk mot filming gjennom idrettens egne digitale løsninger.
– Målet er å gjøre det både morsommere og tryggere å drive med idrett, sier Strømme.