Drammensidretten driver med mye mer enn idrett

Visste du at idrettslag i Drammen samarbeider tett med tilsammen 35 skoler og bidro i 2022 til at over 8000 barn og unge fikk ukentlig aktivitet?

Visste du at Solberg Sportsklubb har etablert et samarbeid med Killingrud U skole, Solberg skole og Pensjonsistforbundet Buskerud?

Visste du at flere idrettslag har etablert åpent klubbhus for barn og unge?

«Sammen om Ælva» tråkker til og vil jobbe for å tilrettelegge for aktive barn og unge i tillegg til generasjonsmøter.

MIFs språkkafé.

Språkkafé og skifotballl

Visste du at Mjøndalen IF som Drammens eneste klubb har språkkafé for nyinnflyttede, godt representert av ukrainere. Her kan mennesker bli kjent i sitt lokalmiljø, lære seg språk, norske mattradisjoner, sosiale koder og bidra med kunnskap og ressurser de selv har med seg.

Har du noen gang hørt om ski-fotball? Konnerud IL arrangerer gratis tilbud for ungdom.

Som Norges eneste idrettslag arrangerer Strømsgodset IF med «Ekte Kjærlighet på Gulskogen» Kunsterklubb ved Rødskog skole. I samarbeid med løsningorientert og fremovlent rektor er alt mulig. Oppstart av «Kunstklubb» med 20 elever fra Rødskog og Gulskogen skoler fant veien til et herlig tilbud drevet av damer med fullkommen forståelse for barn, ungdom, kunst og kreativ nyskapning!
Nytt av året arrangerer Strømsgodse IF bydelskafe. Dette er en sosial møteplass for ALLE. Menneskemøter på tvers av generasjoner bygger fellesskap og samhold i kommunedelen.

Svelvik IF E-sport har Multigamer klubb på onsdager. Tilbudet er gratis og åpent for alle i barneskolealder, med mål om å skape en trygg møteplass for barna og unge. Her fokuserer de på aktivitetsglede, samtidig som barn vil lære om forskjellige typer spill, konsoller, esport, personvern og nettvett. Foreldre oppfordres også til å delta!

Nye venner og rollemodeller

Gjennom Åpen hall for 2022 kunne over 2450 barn og unge boltre seg i et hav av ulike aktiviteter, treffe venner, bli kjent med nye venner og finne sin plass i eget lokalmiljø.

Drafn har Lederpuls

Drafn har utdannet flere ungdommer til sitt prosjekt Lederpuls som har bidratt med fantastisk innsats og høyt engasjement for barn i sin kommunedel. Gode rollemodeller som er med på å utforme eget lokalmiljø. Drammen idrettsråd heier på ungdommen!

Steinberg IL har gjennomført gratis skøytedag for 150 barn på Hollywood og Skiold har gjennomført Discko on ice for barn og unge.

Drammensidretten inkluderer

Aron Skytterklubb har åpen dag i Drammenshallen 25.03 for alle, uavhengig av alder eller funksjonsnedsettelse.
Med målrettede inkluderingstiltak har Drammensidretten bidratt med til sammen 49 ulike gratistiltak for 2022. Drammensidretten sørget for at over 5357 barn og unge ble inkludert i aktivitet
Gjennom idrettens egne interne ordning Soldiartetsfondet har idrettslag bidratt til at økonomi ikke skal være barriere for deltagelse i idrettslag.

I 2022 samarbeidet Pensjonistforbundet Buskerud, Drammen idrettsråd, idrettslag, skoler,
barnehager, lokale aktører, frivillige og lokale pensjonistforeninger om Verdens Aktivitetsdag (VA) i syv ulike kommunedeler. Over 2000 i målgruppen 0-100 år feiret VA i de ulike kommunedelene i Drammen.

Drammensidretten jobber systematisk gjennom sitt utstrakte samfunnsarbeid for å skape trygge og aktive oppvekstvillkår for barn og unge, tilrettelegge for gode møteplasser på tvers av generajoner og styrke ungdommens plass i lokalmiljøet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *