JUBLET: Gleden hos Solveig Claudi var tydelig. Hva Edie føler, er litt mer uklart, men hun sto helt stille lenge og lot seg både kysse, klemme og klappe.

Edie skapte begeistring

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i april 2016.

Edie (12) besøkte sist uke Gulskogen Bo- og servicesenter. Eier Grete Medberg fra Eiker sier at en drøm har gått i oppfyllelse, når hun ser Edie hilse vennlig på beboerne.

–Jeg overtok Edie i oktober i fjor. Da var hun ikke særlig i form, underernært og småsyk. Nå er hun på god vei til å bli en sunn og frisk liten hest, sier Grete Medberg fra Hokksund, som har drevet med både store og små hester i mange år.

IKKE STOR: Edie er en amerikansk miniatyrhest, og kom til sin nåværende eier Grete Medberg i oktober i fjor.

Bruksvennlig

–Jeg har lenge hatt en drøm om å tilby terapihester på nettopp slike steder som Gulskogen Bo- og servicesenter. Kontakten mellom hest og menneske er helt uavhengig av alder og friskhet, og jeg ser ofte hvordan folk lyser opp når de møter en hest. 

Hjemme på gården i Vindsollveien har Grete tre Shetlandsponnier, to vanlige og en mini. Edie, som er en amerikansk miniatyrhest, har en bruksvennlig størrelse. Det er ikke noe problem for henne og ferdes inne i sykehjemsganger eller besøke pasienter som er sengeliggende.

–Jeg skal venne henne til å ta heis også, sier Grete.

Potteplanter

Det eneste ”problemet” på et sykehjem, er alle blomstene som står rundt og frister. Rett som det er finner mulen hennes veien til en fristende potteplante på bordene rundt om i stua på bo- og servicesenteret. Grete er raskt ute med et skarpt nei, og Edie adlyder.

–Man må være helt klar og bestemt med hester. Og det virker godt når det ligger masse kjærlighet i bunnen, sier hun.

Kjærlighet ble det i møte mellom beboer Solveig Claudi og Edie også. Edie ble klappet, klemt, kost og nusset og skapte stor glede hos alle som så.

–Ja, dette er virkelig drømmen min som går i oppfyllelse, sier Grete Nedberg.

INDERLIG: Pasient ved Gulskogen Bo- og servicesenter Solveig Claudi fikk øyeblikkelig kontakt med Edie – her var det kjærlighet ved første blikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *