OSLOAKTUELL: Tom Erik Andersens utstilling i Galleri Pingvin i Oslo åpner førstkommende lørdag. 

Ekte Pingvin-lykke

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen april 2010.

– Det er en ære for meg å ha separatutstilling i Galleri Pingvin, sier drammenskunstneren Tom Erik Andersen (45). 

Kunstneren Tom Erik Andersen (45) stiller ut bildene sine hos Galleri Pingvin i Oslo. Utstillingen åpnet sist lørdag, og skal henge i to uker.

– Det føles ganske stort å vise bildene i Oslo, som er storbyen for oss i Drammen!

Surrealistisk

Utstillingen har fått navnet ”What you see is not what you get”.  Bildene til Tom Erik er vel nettopp det. Den surrealistiske formen hans er godt blandet med virkelighetsnære strøk og situasjoner vi kan oppleve både som realistiske og drømmende.

– Jeg er opptatt av fantasi og science fiction, sier han. 

– Det synes kanskje! Det er min indre verden jeg forsøker å formidle, og jeg synes det er morsomt når jeg opplever de forskjellige tolkningene av mine indre landskaper.

Spent på responsen

Tom Erik Andersen har hatt atelier i Hofgaardsgate på Brakerøya, men flytter nå et par kvartaler unna fordi bygningen skal pusses opp. Midt i flyttingen skal utstillingen i Oslo gå sin gang, og en ny utstilling i Polen står på trappene. Andersen skal også delta på kollektive utstillinger i løpet av sommersesongen.

– Men jeg er veldig spent på mottakelsen i hovedstaden, sier han, og ønsker alle drammensere velkomne innom galleriet, som ligger i Møllergata i Oslo sentrum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *