Emil i soloppgang.

En natt under stjernene på Hørtekollen

Sist fredag var det den varmeste 11. november i manns minne, og da var det at jeg og Emil bestemte oss på sparket for å overnatte på Hørtekollen.

Tekst og foto: Monica Østenengen

Klokken var 21.30 og temperaturen var 14 C da vi ble satt av i Sylling ved den blåmerkede stien som tok oss til toppen av Hørtekollen. Det var bekmørkt, bratt og glatt den første km, så det var godt vi hadde en god hodelykt med led lyspære. Etterhvert nådde vi toppen hvor vi ble møtt av en stor klar måne som lyste opp stien for oss.

Månen i Holsfjorden

Da vi kom frem til Hørtekollens utsiktspunkt, fikk vi en helt fantastisk utsikt over Sylling og Lierdalen med alle dens hus og gatelys, for ikke å snakke om månen som speilet seg i Holsfjorden – rett og slett vakkert.

Vi fant et fint og lunt sted å sove i ly for vindværet som blåste gjennom natta. Med Emil i soveposen ble det ikke akkurat så mye søvn, han boffet og smatt inn og ut av soveposen hele natta. Klokken 05.30 var det bare å stå opp da det føltes rått og kaldt i soveposen.

 

Ventet på soloppgangen

Vi gikk bort til utsikten og tente et bål, så satt vi der å spiste nista vår og varmet oss mens vi ventet på soloppgangen. Etter et par timer ble det oransjerødt bak åskammen i øst og like etter kom den vakreste soloppgangen som er en like magisk opplevelse hver gang.

Vi tok  noen fine bilder, før vi pakket sammen og startet på returen. Med oss hadde vi minner om nok en fantastisk naturopplevelse i vakre Finnemarka.

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *