ENGASJERT: Morten Viskum har trådt tilbake som kunstner denne sesongen på Vestfossen Kunstlaboratorium, men er sterkt engasjert som direktør for etablissementet.

En ny verden

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i mai 2016.

Vestfossen kunstlaboratorium åpnet sist helg sesongens kunstutstilling – og med det et vindu inn til en ganske ukjent verden.

BARNDOMSMINNER 1: I Sør-Korea har barn og ungdom ganske like minner som oss. Her er et utvalg spill, tegnesaker og forbruksting som denne kunstneren husker fra barndommen.

Man forventer seg alltid noe spesielt når direktøren for kunstgalleriet heter Morten Viskum. Denne sesongen ligger han lavt hva gjelder selveksponering, og sier han sparer seg til høsten.

–Da skal det skje ting på Haugar i Tønsberg, sier han, og er hemmelighetsfull om resten av detaljene.

Vi kjenner i grunnen lite til den Sørkoreanske kulturen, så det er interessant å få et innblikk inn i hva som rører seg.

Teknisk sett er bilder og skulpturer meget gjennomførte. Det store galleriet er delt opp i flere avdelinger, og i den store hallen vises «Please return to Busan port» med verk av 22 sørkoreanske kunstnere. Svært variert i både uttrykksform og utførelse, men man får med seg at hver gjenstand har en betydning, og muligens er det en rød tråd gjennom utstillingen.

Den polsknorske kunstneren Ryszard Warsinski er representert med utstillingen «Skjønnheten og Udyret» i i utstillingshallen, mens i Galleri Star vises en utstilling av den italienske kunstneren Mimmo Paladino.

Sesongåpningen på lørdag var svært godt besøkt i solvarmen, og prominente gjester som den Sørkoreanske ambassadøren var der sammen med noen andre Sørkoreanere. Øvre Eikers ordfører og kultursjef var også til stede.

BARNDOMSMINNER 2: Cola, Fanta, nudler og kjeks på koreansk. Ikke mye forskjellig fra vår kultur, bortsett fra skriften.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *