En thriller av en finale

ARD Spagheπi fra Drammen med solid medaljefangst i verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse.

Lørdag konkurrerte Drammenstalentene og 48 andre lag under den skandinaviske finalen i FIRST LEGO League. Etter en thriller av en finale kunne ARD Spagheπi fra Akademiet Realfagsskole i Drammen ta med seg førsteprisen i Prosjektkonkurransen hjem.

ARD Spagheπi fra Drammen, som lørdag kunne juble over førsteplass i Prosjektkonkurransen, bestod av: Tove Filippa Hauge-Iversen 11 år, Haakon Evensen 13 år, Benjamin Aleksander Follestad Johannessen 15 år, Isabella Marie Kamphaug 13 år, Kim Alexandra Furua Hallstensen 13 år, Lucas Nguyen 13 år, Michael Tandberg 13 år, Stanislaw Wojciech Tomiak 15 år, Vilgot Wold 16 år, Susanne Kowal 13 år.

-ARD Spagheπi fra Drammen har virkelig imponert oss med sine kreative løsninger og sterke konkurranseglød. Vårt motto er at du lærer så lenge du leker – og det har alle lagene vist oss med all tydelighet her i dag. Vi håper ARD Spagheπi og de andre lagene fortsetter å være nysgjerrig på teknologi og realfag i fremtiden. Skandinavia er avhengig av kloke hoder for å løse fremtidens utfordringer, sier Thea Moen, som er sponsorsjef for Equinor Morgendagens helter.
Jubelen sto i taket under dagens skandinaviske finale i FIRST LEGO League, verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse, da over 600 barn og unge konkurrerte om å finne de mest kreative løsningene på fremtidens energiutfordringer.

Framtidens energiløsninger

Det er FIRST Scandinavia som står bak konkurransen, som med støtte fra Equinor Morgendagens helter jobber for å øke unge menneskers interesse for teknologi og realfag til å bli morgendagens ingeniører og forskere.
– I årets skandinaviske finale har vi sett utrolig mange spennende prosjekter som utforsker framtidens energiløsninger. Det er nettopp Drammen-elevene og andre unge mennesker med kreativitet og energi vi trenger i fremtiden, forteller Stian Elstad, daglig leder i FIRST Scandinavia.
Dagens intense konkurranse endte med solid medaljegevinst for det ARD Spagheπi, som stolt kunne smykke seg med førsteprisen i Prosjektkonkurransen. Også Team Onkadonk fra Galterud skole i Drammen hadde kvalifisert seg til den skandinaviske finalen, og gjorde en solid prestasjon i konkurransen.

Vant med sko som kan generere strøm når man går

Det var i november at de imponerende prisvinnerne, og deres innovative prosjekt sanket flest poeng, og dermed gikk til topps i den regionale finalen i FIRST LEGO League i Drammen. Med årets tema «Superpowered», har lagene jaktet på de beste energiløsningene, hvor laget fra Drammen forsket på hvordan en sko kan generere strøm ved hjelp av induksjon når man går.
– Vi vet at vi ikke har alle de løsningene som fremtiden krever for at vi skal lykkes med det grønne skiftet. Vi trenger hjelp til å finne morgendagens energiløsninger, og derfor trenger vi unge talenter som vi har sett her i dag. De som virkelig vil lære nye ting, har kreative hoder og som tør å tenke både stort og nytt – det er dette vi kaller Morgendagens helter. Og i dag har vi hatt 600 helter her hos oss, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor Morgendagens helter.

Fakta om FIRST LEGO League:

  • Verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse for barn og unge i alderen 4-16 år.
  • Arrangementet FIRST LEGO League arrangeres av FIRST Scandinavia og støttes av talentutviklingsprogrammet Morgendagens helter, hvor Equinor støtter talenter innenfor realfag, kultur og idrett.
  • Hensikten med arrangementet er å øke unge menneskers interesse for realfag, teknologi og vitenskap, og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere.
  • Årets oppdrag er Superpowered, som handler om å forbedre produksjon, fordeling, lagring og forbruk av energi.

Disse vant priser under årets konkurranse:  

Lag Kategori
RoadSnack FIRST LEGO League Champion 2022
ARD Spagheπi Prosjektprisen 1. plass
Pumpa Prosjektprisen 2. plass
Team 4.0.4 Prosjektprisen 3. plass
RoadSnack Robotkonkurransen 1. plass
Team 4.0.4 Robotkonkurransen 2. plass
VRSV1 Kjerneverdiprisen
RoadSnack Teknologiprisen 1. plass
Amaryllis Teknologiprisen 2. plass
Battle Kids Teknologiprisen 3. plass
The brainmasters junior Veilederprisen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *