GLAD: Runar B. Gundersen er glad og lettet over endelig å ha fullført sitt 35. New York maraton. FOTO: PRIVAT

Endelig ble det 35 maraton

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i november 2013.

I helgen løp Konnerud-mannen Runar B. Gundersen sitt 35. New York Maraton. Og han fullførte på tiden 4.37.23.

Få, om noen, har løpt like mange ganger som mannen bak Konnerud værstasjon. Sammen med 50.739 andre startet han sitt 35. maraton, som han egentlig skulle løpt i fjor. Da sørget stormen Sandy for at det ikke ble noe løp.

– Jeg er fornøyd med tiden jeg fullførte på, for tross alt har jeg hatt en del skader. Og jeg opererte achillesen igjen i juni, sier Runar B. Gundersen fra New York.

– Jeg hadde ikke spesielle problemer underveis, annet enn de som det er normalt å ha under et så langt løp.

Vinnertidene var ikke blant historiens beste, for løpet ble preget av sterk motvind de tre første milene.

Fakta:

New York Marathon er verdens største maratonløp med over 36 000 løpere i 2005, som årlig blir arrangert i den amerikanske byen New York City. Sammen med Boston Marathon og Chicago Marathon er løpet regnet som det mest prestisjefylte langdistanseløpet i USA. På grunn av løpets popularitet er de knapt 37 000 plassene et fast antall, og deltakere blir plukket ut gjennom et stort lotterisystem. Profesjonelle løpere som er medlem av NYRRC eller nominert av en annen offisiell løpeklubb, er garantert plass.

Den mestvinnende utøveren i løpets historie, er norske Grete Waitz, som gikk til topps ni ganger.

I 2012 ble New York City Marathon avlyst etter press fra befolkningen etter stormen Sandy.