Noen enkle fakta om bensinkort

Et bensinkort er et type kredittkort som utstedes på vegne av bensinstasjon-kjeder. Med bensinkort kan eieren få rabatter på bensin, diesel og annet drivstoff, opp til en forhåndsbestemt grense hver måned.

Her ser du noen av fordelene med å eie et bensinkort. På slutten går vi også gjennom noen av ulempene.

7 fordeler

  1. Rabatt på bensin, diesel, annet drivstoff: Den mest sentrale fordelen til et bensinkort er belønningen du får ved kjøp av drivstoff. Belønningen kommer i mange former, inkludert cashback (penger tilbake) og faste avslag ved pumpen. Det er for eksempel noen kort som lar deg spare alt fra 2-5 prosent på pumpeprisen, noe som kan bli en betydelig rabatt over tid. Det er ofte en grense for hvor mye du kan spare, slik som 200 til 300 kroner i måneden. Besøk denne siden for å lære mer om hva ulike kort tilbyr.
  2. Belønning på andre kjøp: Bensinkort kan også ha rabatter utenom drivstoff. Det finnes flere kort i Norge som også tilbyr rabatter for kjøp av dagligvarer, restauranter og reise. Disse rabattene kan fort bli betydelige og gjør bensinkortet til et godt verktøy for å maksimere besparelser. Ofte vil du se at kortet gir ulike rabatter, avhengig av hvilken kategori det gjelder. Det kan for eksempel være 5 prosent rabatt på drivstoff, 2 prosent rabatt på matvarer og 1 prosent rabatt på andre kjøp (i form av cashback)
  3. Ingen årlige gebyrer: Mange bensinkort leveres uten noen form for årlige gebyrer. I kredittkortenes verden er det vanlig å betale et årsgebyr for de beste kortene, særlig når det kommer til reise. For bensinkort er det gjerne ingen ekstrakostnader for å eie kortet, utover renten som iløper ved sen betaling.
  4. Andre fordeler inkludert: Mange kort leveres også gjerne med andre fordeler, utover kun cashback på bensin, diesel og andre varer. Et godt eksempel er reiseforsikring som følger med flere av de. Noen kort har også egne, spesialtilpassede portaler for ulike tilbud. Et eksempel er Santander sitt Flexi Visa (selskapet står ikke bak denne artikkelen) hvor korteier får opptil 25 prosent rabatt på utvalgte tjenester.
  5. Kan kombineres med andre programmer: Bensinkortet lar deg spare store beløp i året. Visste du at det kan kombineres med andre medlemsskap og rabattordninger? Som Smartepenger.no fremhever: “Rabattavtalene i organisasjonene er med ett eller to selskaper. Her får du et avslag på drivstoffet i området fra 30 til 50 øre per liter.” Med besparelsene til bensinkortet betyr det at du fort kan få opptil 75 øre i rabatt per liter i visse tilfeller.
  6. Rentefri periode: Drivstoffkort er egentlig bare et vanlig kredittkort, med den forskjellen at de gir spesialrabatter på drivstoff. Fordelen er at du også drar nytte av mer generelle fordeler som følger med bruken av kredittkort. Ett eksempel er at du slipper å betale rente på beløpet du bruker inntil det har gått mellom 30 til 50 dager. Det finnes bensinkort med rentefri tilbakebetaling på 50 dager.
  7. Beskytter mot svindel: En annen fordel er at kortet beskytter deg mot tap som følge av svindel. Et eksempel er at du drar kortet ved pumpen for å betale for et kjøp i utlandet. Du vet derimot ikke at kriminelle kopierer kortinformasjonen din, som deretter brukes til å tappe balansen. I et slik tilfelle vil du få tilbake nesten hele beløpet, minus egenandelen. Bensinkortet beskytter deg mot slike tap, som følge av bestemmelsene i Finansavtaleloven.

 

Det bør nevnes at det også finnes visse ulemper med bensinkort. Kortene er gjerne designet og utstedt for å drive mest mulig trafikk til spesifikke kjeder. Som et resultat vil ikke fordelene være universelle, i de fleste tilfeller. Så hva menes med det?

Kun et lite antall bensinkort gir deg rabatter og cashback, uansett hvor du handler. Løsningen vil være å skaffe kort hos hver kjede, men da blir det også fort mye manuelt arbeid å holde styr på balansene til hvert kort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *