HÅPER PÅ GAVER: De ansatte ved Clarion Collection Hotel Tollboden støtter entusiastisk opp rundt hotellets innsats for Betzy krisesenter. Fra venstre: Kanyarat Sroithong, Iraz Cetin, Trine Bingen og Dilek Palaz.

Ensomt juletre søker pakker

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i desember 2013.

I lobbyen på Clarion Hotell Tollboden står det et flott, enslig juletre som ønsker seg pakker under. Det kan du hjelpe med.

– Hvert år lager vi noe veldedig før jul. Dette er det andre året vi har valgt å sette opp et juletre som folk kan legge pakker under, sier hotelldirektøren, Trine Bingen. Det ensomme treet i lobbyen deler skjebne og oppgave med mange andre likesinnede trær rundt om i landets 171 Nordic Choice-hoteller, som Hotel Tollboden er en del av.

Krisesenteret

– I år skal pakkene gå til Betzy krisesenter. De fleste gir gaver eller penger til Frelsesarmeen eller Kirkens Bymisjon, noe som er flotte mottakere av gaver. Men ingen har gitt gaver til de som må flykte fra hjemmet sitt og bo på krisesenter. Enten det er menn, kvinner eller barn, sier Bingen.

– Betzy Krisesenter ble veldig rørt da vi fortalte om vårt prosjekt. Foruten sitt senter for kvinner og barn, har de også et for menn som må komme i sikkerhet fra voldelige kvinner. Det føles veldig sårt å tenke på at barna, kvinnene og mennene må være et fremmed sted utenfor sine kjente omgivelser i juletiden.

Trine Bingen håper mange tar turen innom Tollboden hotell for å legge en liten pakke under treet.

– Alle som ønsker kan enkelt bidra til julegaveaksjonen. Kjøp en gave, merk den med kjønn og alder, og legg den under juletreet som står i lobbyen innen onsdag 18.desember, sier Trine Bingen. 

Gladere jul

– Samfunnsansvar er en viktig del av vårt daglige arbeid, og betyr mye for både medarbeidere og gjester. Vi vet at denne julegaveinnsamlingen bidrar til en gladere jul for mange barn som lever under vanskelige forhold, sier Trine Bingen.

Foruten denne aksjonen med julegaver under treet, inviterer hotellet som vanlig barna som tilhører Kirkens Bymisjons prosjekt Friminuttet til julelunsj.

– Da kommer mellom 50 og 70 brukere, inkludert de som jobber med barna, til hotellet, gir dem deilig julemat og sender dem tilbake med forhåpentligvis gode minner. Det er en ettermiddag vi alle setter stor pris på, sier hotelldirektøren med det store hjertet.

Pakkene må merkes med alder og kjønn, for eksempel ”Gutt 8-10 år”, ”Mann”, ”Kvinne” eller ”Familie”, og det skal være nye, ubrukte ting.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *