Er det attraktivt å jobbe hos dere?

De som bytter jobb er mer opptatt av gode utviklingsmuligheter hos ny arbeidsgiver enn den de kom fra. Flere og flere er også opptatt av fleksibilitet og balanse mellom jobb og fritid.

Tekst: Bente Aksnes, Fønix Kompetanse

Jobbundersøkelsen 2023 peker på tre forhold som viktigst for arbeidstaker i arbeidssituasjonen:

  1. Godt arbeidsmiljø
  2. God ledelse
  3. Gode lønnsvilkår

Nummer en scorer høyt hvert år, nummer tre er økende, kanskje naturlig i tider med økonomisk usikkerhet og prisvekst. Nummer to er ny på pallplass, noe som er interessant når vi ser det opp mot andre faktorer fra denne undersøkelsen og andre post-pandemiundersøkelser.

Selvledelse

De som bytter jobb er mer opptatt av gode utviklingsmuligheter hos ny arbeidsgiver enn den de kom fra. Flere og flere er også opptatt av fleksibilitet og balanse mellom jobb og fritid.

Arbeidsgiver er i sin søken etter kompetente medarbeider, mer opptatt av digitale ferdigheter og evne til selvledelse.

Selvfølgelig, tenker du nå – og ja, det er jo et resultat av tiden vi lever i – men det kommer ikke av seg selv. Her må det trenes, som på alt annet. Og vi må trene sammen, bli det attraktive laget.

Samskaping

Noe av det vi i Fønix erfarer er at behovet for godt kommunikasjon og godt samarbeid er ferdigheter som som hele tiden må øves på. Kjennskap til seg selv og andre er enda viktigere i dag hvor mye av kommunikasjonen går via skjerm, kunnskap om digital møteledelse og samskaping sammen med digital prosessledelse er kritisk viktig skal man møte behovet for fleksibilitet og samtidig nyttiggjøre seg virksomhetens ressurser. Å ha kontroll uten å være kontrollerende er utfordrende på avstand, og det igjen avhenger av medarbeider og leders evne til å lede seg selv.

Vi i Fønix Kompetanse ser det er viktig med stadige fornyelser innenfor disse områdene, og vi tror at virksomheter som tar dette på alvor, og finner mulighetene i det nye, vil få igjen for sine investeringer, tiltrekke seg menneskene de ønsker seg og trenger og være konkurransedyktige over tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *