Frivilligheten sørger for mange gratis lavterskelaktiviteter i sommer. FOTO: Hedvig Kolboholen/Frivillighet Norge

Er Norges beste frivillige fra Viken?

Frivillighet Norge skal dele ut den nasjonale Frivillighetsprisen og 50.000 kroner til noen som har utmerket seg med sin frivillige innsats. Nå kan du nominere en du setter pris på i ditt nærområde!

Svært mange nordmenn bidrar med frivillig innsats. Rundt 60% prosent av befolkningen stiller opp som frivillig en eller flere ganger i løpet av året. Noen gjør likevel en større innsats enn andre, og de ønsker Frivillighet Norge å løfte fram med den nasjonale Frivillighetsprisen.

– Frivillighet Norge vil gi frivilligheten et ansikt når vi hvert år deler ut den nasjonale Frivillighetsprisen. Vi vil løfte fram noen av frivillighetens flotte hverdagshelter som skaper aktiviteter og fellesskap over hele landet, uten å spørre om anerkjennelse eller belønning. Uten dem stopper Norge, sier Slotterøy Johnsen.

I tillegg til Frivillighetsprisen deles det også ut en pris til Årets nykommer i frivilligheten: en frivillig som har blitt engasjert de siste årene og som kan inspirere andre til å delta. ­

Frivillighetens viktige rolle i sommer

2023 blir den dyreste sommeren på lang tid. En svak krone, stadig høyere rente, generell dyrtid og prisoppgang gjør at manges ferieplaner må legges om eller rett og slett avlyses. Frivillige organisasjoner tilbyr mange aktiviteter og møteplasser som er gratis eller rimelige og spiller en ekstra viktig rolle i sommer.

– Frivilligheten er alltid viktig, men i år blir den kanskje enda viktigere for enda fler. Mange arrangerer sommeraktiviteter for og med barn og unge, og for andre er sommerens høydepunkt å være med på å arrangere spel eller festival i nærmiljøet, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

– Sommeren ville ikke vært den samme uten frivilligheten, og det blir nok ekstra tydelig i år, fortsetter han.

Også bra for de frivillige

Mange aktiviteter stopper opp uten frivilligheten, men å være frivillig er også givende for de frivillige selv. For mange er deltakelse i frivillige aktiviteter sommerens sosiale høydepunkt. Man får være sammen med andre, gjøre en innsats for noe man bryr seg om og kanskje møte nye fremtidige venner.

– Ferien er ikke nødvendigvis like lett for alle. Vi vet at mange er ensomme, og kanskje ikke har noen å reise på ferie med. Frivilligheten samler befolkningen og gir alle mulighet til gode og meningsfulle opplevelser, sier Slotterøy Johnsen.

Fakta om Frivillighetsprisene

Frivillighetsprisen deles ut til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg, og velges blant nominasjoner fra befolkningen. Vinneren mottar 50.000 kr fra Norsk Tipping til et ideelt formål.

Årets nykommer i frivilligheten deles ut til en person som nylig har begynt med frivillighet, og som kan inspirere andre til å bli frivillige. Årets nykommer nomineres av organisasjonen, lag eller foreningen vedkommende er engasjert i.

Du kan nominere!

Nominer dine kandidater til Frivillighetsprisene på www.frivillighetensdag.no
Fristen for å sende inn nominasjoner er 10. september. Prisene deles ut på Frivillighetens dag 5. desember 2023.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *