Landslaget i kjemi, fra venstre: Erlend Dukefos Skretteberg, Simen Eilevstjønn, Marcus Feruglio Tokvam og Yuliya Zabelina. Foto: Cathrine Strøm v/Kjemisk institutt.

Erlend fra Drammen fikk bronse i kjemiolympiaden

– En meget sterk prestasjon, sier arrangørene av den norske kjemiolympiaden.

Etter å ha utkonkurrert om lag 1.000 andre ble fire norske elever sendt til den internasjonale konkurransen i kjemi. To av deltakerne i det norske kjemilandslaget kom hjem med bronsemedaljer.

Bronsemedaljene gikk til Erlend Dukefos Skretteberg fra Akademiet VGS Heltberg Drammen og Simen Eilevstjønn fra Sandnes videregående skole. I tillegg fikk Yuliya Zabelina fra Kongsbakken videregående skole hederlig omtale.

I konkurransen deltok cirka 350 elever fra 80 land. Kjemiolympiaden (IChO) er en internasjonal kjemikonkurranse for elever i den videregående skolen. Konkurransen fant sted i Zürich 16.-25. juli 2023.

Konkurransen består av en praktisk og en teoretisk prøve, med pensum langt utenfor det som er pensum på videregående i Norge. På grunn av dette får landslaget spesialundervisning ved Kjemisk institutt ved Universitetet i Oslo før de skal representere Norge.

– Det er derfor en meget sterk prestasjon å ta bronse i finalen, sier Hans-Petter Hersleth og Bjørn Dalhus i en pressemelding.

Hersleth og Dalhus har i flere år bidratt til å undervise elevene som skal delta i den internasjonale finalen, i tillegg til å arrangere den norske finalen. Neste år arrangerer de også den Nordiske kjemiolympiaden i Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *