TAR PULSEN: Pasienten, eller dukken i sengen, har digital puls for å simulere et menneske best mulig. Erna Solberg sjekker om det er ”liv”.

Erna Solberg som sykepleier

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i februar 2013.

På Vitensenteret på Papirbredden fikk Erna Solberg prøve seg som sykepleier på en snakkende dukke i sykeseng.

Erna Solberg (H) var på besøk på Vitensenteret for å få vite mer om Drammens ganske nye Vitensenter. Hun ble tydeligvis imponert, og lot seg lett overtale til å prøve ut en ”levende” omsorgsituasjon slik sykepleiere under utdanning nå kan gjøre.

Høyrepolitikeren fikk en gjennomgang av hele senteret ved lederen Janne Dugstad. Vitensenteret er et samarbeid mellom Høyskolen i Buskerud, kommunene Drammen, Ål og Asker, helseforetak, innovative bedrifter og NAV, og er ment som et treffsted for forskning, utvikling og undervisning som skal legge til rette for å møte de utfordringene som vil komme i nær fremtid.

Senteret har, foruten en sykehusavdeling, en innovasjonsleilighet, hvor det installeres ny teknologi som skal gjøre det tryggere for eldre og/eller syke å bo hjemme. En sansehage er under utvikling, og en avdeling for røntgen og en for psykisk helse. Alle avdelingene er lagd for undervisning og praksis, slik at studenter kan få trene i et virkelighetsnært miljø.

Vitensenteret sto ferdig september i fjor, og skal, som alle vitensentre rundt i landet, være åpent for at skoleklasser skal få komme og se.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *