TIL YOGA: Loftet er ideelt for yoga og meditasjon, mener Isabell.

Estetisk hus for bedre helse

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen desember 2015.

Isabell Stangeland Flatland overtar det ærverdige huset fra 1864 i Solbakken 1 på Brakerøya i januar. Her skal det bli et kunnskapsrikt helsefaglig miljø når det står ferdig oppusset i april.

–Jeg ønsker å bygge opp et seriøst kunnskapssenter innen alternative behandlinger, sier kinesiolog Isabell Stangeland Flatland

–Og akkurat dette huset har jeg sett på i mange år. Nå er huset i bruk som anleggskontor, og fra januar er byggeperioden over. Solbakken 1 blir omkranset av lekre leiligheter i et område som er under full oppgradering.

INNGANGEN: Isabell Stangeland Flatland i inngangen til det som skal bli et alternativt helsehus.

Beholder det gamle

Det gule, staselige huset er fra 1864, og mye av det originale er beholdt. Det var et av de få husene som sto igjen etter bybrannen i 1866. Solbakken 1 ble oppført av advokat Jac Helliesen, og statsarkitekt Georg Andreas Bull tegnet bygningen i pseudogotisk stil.

–Der det er mulig, vil jeg beholde brystning, takdekor og gulv, sier Isabell, som har en fortid som eiendomsmegler. Erfaring med å pusse opp gamle hus har hun også, etter at hun og ektemannen kjøpte et gammelt bedehus på Konnerud, hvor de bor nå.

Isabell har drevet egen praksis som kinesiolog i åtte år. Kinesiologer anser at et svekket organ følges av svekkelse i en muskel. Ved å teste muskelstyrker i forskjellige situasjoner, undersøker en kinesiolog om det foreligger psykiske eller fysiske «ubalanser» eller «blokkeringer» i «energisystemet». Ordet kinesiologi kommer fra gresk, og ”kinese” betyr bevegelse, dermed blir det bevegelseslære. Det er ikke en godkjent behandlingsform i Norge i dag, men forbundet jobber med saken.

Huset er på to etasjer pluss et loft som kan brukes til yoga og meditasjon. Loftet har mørke takbjelker mot hvitt skråtak og hvite vegger. 

–Det skal også settes inn behandlingsbenker her, slik at man kan ha undervisning. I andre etasje er det også et undervisningsrom, sier Isabell.

–Her kan vi i fellesskap invitere foredragsholdere og kursholdere.

KINESIOLOG: Isabell Stangeland Flatland er kinesiolog, og ny eier av Solbakken 1.

Felles lunsj

Resten av andre etasje skal deles opp til behandlingsrom. Hvor mange det blir, avhenger av hvor stor plass de forskjellige leietakerne vil ha. Også første etasje vil inneholde behandlingsrom, samt et felles lunsjrom.

–Det er en av de tingene jeg har savnet når jeg har drevet alene – noen å spise med og snakke sammen under lunsjen. Fellesrommet skal også brukes til matkurs, hvor publikum kan komme og lære om for eksempel juicing eller andre kostholdstemaer, sier hun Isabell.

Selv ønsker hun ikke bare å være terapeut fem dager i uken. Hun vil også jobbe for å skape et innholdsrikt og sjenerøst kunnskapssenter.

–Drømmen er at det skal komme seriøse og anerkjente behandlere hit og bidra med sin fagkunnskap i et yrende fellesskap til pasientenes beste. Jeg ønsker at vi skal få et sterkt renommé slik at vi blir et førstevalg for lokale og utenbys pasienter, sier Isabell.

Hun har nå åpnet for kontakt med interesserte leietakere, og sier hun rett og slett vi ha en intervjurunde før hun bestemmer seg.

–Det er veldig viktig at huset skal inneholde seriøse behandlere. Derfor har jeg sagt nei til behandlere som healere og andre som jobber innen ikke godkjente retninger, sier hun, vel vitende om at hennes eget fag ikke er godkjent ennå.

–Det er noe vi jobber med, sier hun.

Huset i Solbakken 1 er innflytningsklart i april.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *