NATURLIG SKJØNNHET: May-Lis Hatlo (66) får ansiktsakupunktur av sin datter, naturopaten Hege Hatlo-Kvamme (32). Sammen driver de salongen Mary i Engene.

Et ganske enkelt hverdagsspa

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen januar 2013.

I Engene har det dukket opp en ny salong ganske så stille og rolig. Mary er navnet, og inneholder en hårolog og en naturopat.

De kunne ha valgt å gå høyt ut med sin kjendisbakgrunn, men har valgt å holde seg strengt til det faglige. Naturopaten Hege Hatlo-Kvamme (32) er tidligere frøken Norge og norsk Miss Universe-deltaker, og hennes kollega og mor, May-Lis Hatlo (66) er gift med skuespiller Anders Hatlo.

Hege er utdannet innen kosmetisk akupunktur, massasje og hudpleie med dr. Hauschka. Moren May-Lis er hårolog, og til sammen kaller de seg et hverdagsspa med naturmedisinsk ramme.

– Jeg har drevet min egen salong hjemme i kjelleren på Nesøya i mange år, sier May-Lis. 

– Og egentlig hadde jeg bestemt meg for å pensjonere meg nå, jeg skulle bare hjelpe Hege å finne nye lokaler til sin salong.

Men alle lokalene de så på, var for store for en person. Dermed ble pensjonisttilværelsen utsatt på ubestemt tid.

Test av håret

Som hårolog er hun alene i Drammen. Denne grenen av frisøryrket hadde sin storhetstid på 1980-tallet, og ble voldsomt populær med egen skole og egne salonger. Imidlertid ble lederen for hårologien i Norge alvorlig syk, og i dag drives det i liten skala. I Sverige er det derimot en stor og sterk frisørtrend, og May-Lis Hatlo handler produktene sine derfra.

– Jeg hadde ikke gjort det i så mange år dersom produktene ikke er bra, sier hun.

– Hårologiproduktene er bare helt suverene, og de skreddersys for hver enkelt person. Hege og jeg kan ikke bruke samme sjampo, da blir resultatet veldig flatt for min del, og enormt for Heges del!

Hårologene tester håret med en enkel test før produktet tilsettes det som er nødvendig. For øvrig er produktene tilsatt lite eller ingenting av de stoffene som ødelegger håret ved permanent eller farging.

Facelift med nåler

Hege Hatlo-Kvamme er utdannet innen klassisk akupunktur, kosmetisk akupunktur og en form for terapi som kalles Xin Ping. 

Med små nåler som hun setter i ansiktet, utfører hun såkalt mini facelift. Litt vondt gjør det i det nålene settes, men straks blir man svært så avslappet. Mange sovner til og med, kan Hege fortelle.

– Ansiktet har kroppens meridianer, og kundene kan ofte få uventede bivirkninger i form av at fordøyelsen bedres eller at utslett forsvinner, sier hun. 

Ting som kan behandles med ansiktsakupunktur er uren hud, rynker, arr og slapp hud.

Hun er også utdannet naturopat ved Norsk Akademi for naturmedisin (NAN), en terapi som bruker kosthold, ernæringsterapi og urtemedisin. I tillegg benyttes fotsoneterapi og øreakupunktur

– Det blir mye helse, men alt vi driver med på salongen har skjønnhet som fokus. Og at det skal være mest mulig naturlig, sier Hege, som for tiden videreutdanner seg innen akupunktur.

Fred i sjelen

Skjønnhet kommer som kjent innenfra, så feil kosthold vil selvsagt sette spor etter en tid.

– Kroppens energibaner, meridianene, kommer i ubalanse ved for mye stress, feil mat og andre ting som gjør at vi ikke føler oss vel. Det går i høyeste grad utover hvordan vi ser ut, sier Hege.

– Min jobb er å gjenopprette balansen ved å bruke de metodene jeg har lært.

To ganger har hun vært i Kina og lært terapimetoden Xin Ping. Det betyr fred i sjelen, og har innslag av qi gong og kinesiologi. Hege legger ikke skjul på at hun er opptatt av kinesisk medisin, også ernæring.

– Vi var veldig glade da vi fant disse lokalene, sier Hege. 

– Mamma og jeg har alltid fungert godt sammen, og hun har lært meg mye om skjønnhet og helse.

– Jeg innser at jeg jobber på ”overtid” nå, men jeg synes det er kjempegøy å drive sammen med Hege. Vi har god plass her, og jeg kunne ønske meg en frisør til, en som kunne være villig til å lære seg hårologien, sier May-Lis Hatlo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *