TRIVES: Tone Larsen (55) har jobbet som frivillig på Åssiden kirke og eldresenter i 25 år.

Et liv for andre og Jesus

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i november 2012.

Tone Larsen (55) har jobbet som frivillig i Åssiden kirke og eldresenteret ved siden av i 25 år. Der finner hun en god hverdag.

Tone har slitt med angst og nerver hele livet. Selv tror hun at hun fikk for lite surstoff under fødselen – hun er født som tvilling. I alle fall har hun hatt store problemer med å konsentrere seg, og det var vanskelig for henne å jobbe ute i det vanlige arbeidslivet.

Livet på Åssiden

– Jeg prøvde å jobbe, først på Tomtebo, etterpå på Drammen Sykehus på tøysentralen, men jeg syntes det ble vanskelig, sier Tone Larsen.

Like vanskelig var det å gå hjemme, så da hun fikk muligheten til å jobbe som frivillig på Åssiden kirke, fant hun virkelig plassen sin. Her er hun fire dager i uken. Arbeidsoppgavene består i å hjelpe til på kjøkkenet, ordne med maten og ta oppvasken. Hun bor rett i nærheten, og etter jobben går hun gjerne på Akropolis for å trene. Moren og tvillingbroren bor i nærheten.

– Det er klart jeg kjenner på savnet etter egen familie og egne barn, men jeg har valgt å leve for og med Jesus. Og broren min har familie med barn og hund, så jeg får være sammen med dem, sier hun.

Tone har søkt om å få mellomnavnet Maria etter Jesus mor. En stund vurderte hun å bli nonne, men valgte heller å gjøre sin gode tjeneste blant de eldre og kirkegjengerne på Åssiden.

Drømmer om Israel

– Jeg tok i mot Jesus da jeg ble konfirmert, sier hun. Den gang bodde hun på Kirkenær, og flyttet til Åssiden i 1973.
– Og senere har jeg hatt voksendåp i Filadelfia, der jeg synger i kor.

Det er ingen tvil om at Tone har funnet sin livslykke med Jesus. Hjemme leser hun Bibelen, ser på Visjon Norge på tv og så ber hun. Den store drømmen er en gang å få reise til Israel, men foreløpig går reisene hennes til Falkensten i Vestfold der hun har en god venninne.

– Jeg prøver å la være og mase når det gjelder troen min, sier hun.
– Det står i Bibelen at vi skal bringe ordet ut til andre som trenger frelse. Noen ganger er det vanskelig å være ydmyk, og noen ganger møter jeg motstand. Men alle har rett til å høre om Jesus. Selv kan jeg ikke tenke meg livet uten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *