Et riktig godt nyttår ønsker vi dere

For 2024 er én ting helt nødvendig: Håp. Vi må håpe på et bedre år, bedre kår for oss alle, og for verden. Det er så mye vi ikke har kontroll over, men vi kan passe på at vi aldri slutter å håpe. Vi i BY Drammen skal bidra på vår måte. 2024 bli året da ting skal skje, og flere skal finne oss. Vi er rustet og klare til å overraske, og by på noe helt unikt og nytt.

Tekst: redaksjonen

2023 er et år som ikke vil stå igjen som et jubelår for de fleste. De dårlige nyhetene har stått i kø for enkeltpersoner, familier og bedrifter. Det virket som om det ingen ende ville ta, men nå er 2023 faktisk over.

Krigene i verden er ikke over. Året starter med sprengkulde og skyhøye strømregninger, og renta tar knekken på gjennomsnittsnordmannen. Vi har ikke mer på konto enn i fjor. Politikerne gjør fortsatt uforståelig merkelige valg som påvirker oss negativt. Kommuneøkonomien er spent til det ytterste. Vi starter 2024 i knestående.

Tro, håp og kjærlighet – og størst av alt er kjærligheten. Men sjelden har vi hatt bruk for håpet mer enn akkurat nå, og vi må dele håpet med hverandre, for noen ganger går vi tomme for håp hver og en av oss. 

Vi i BY har jobbet hardt “bak forhenget” med mange ting etter at vi restartet i 2022. Noe har blitt synlig, og mye ligger og venter på å avdukes. Vårt hovedmål er å skape en demokratisk plattform for lokale innbyggere og næringsliv. Medieforskere vi har rådført oss med, sier at en lokalavis ikke kan bli lokal nok, og disse rådene har vi bygget hele BY på. Hver bydel i Drammen har sin lille lokalavis, og det som skjer i de ulike bydelene, kommer på bydelsavisen under Lokalportalen. Her inviterer vi innbyggerne til å skrive om det som opptar dem og publisere på en trygg plattform. Hos oss er det ingen algoritmer som belønner stygge ord, og heller ingen nett-troll. Ingen innlegg slipper gjennom før de har gått gjennom moderering, for vi vil at alle skal føle seg velkomne og verdifulle i BY.

Når verden oppleves brutal, vond og uforståelig, skal det være godt å åpne BY Drammen. Det skal føles som å komme hjem til det som er nært og kjært. 

Så hva skal skje i BY Drammen i 2024? Noe vil dukke opp om kort tid: BYshop, vårt digitale kjøpesenter. Her kan alle som driver nettbutikk i området vårt flytte inn helt gratis. For nettbutikken betyr det økt synlighet, og for leserne betyr det nye oppdagelser av hva som faktisk finnes i nærområdet. Også fysiske butikker som ikke har egen nettbutikk kan bli en del av BYshop. Vi har mange planer for vårt digitale kjøpesenter!

Lokalidretten skal få økt fokus. Da snakker vi ikke om toppidretten som allerede får mye fokus, men breddeidrett og barneidrett. Alle idrettsforeninger kan få en egen side hos oss der de kan nå ut til hele lokalsamfunnet, og vi skal gjøre det økonomisk gunstig for dem. Den lokale idrettsaktiviteten er så mye mer enn en ball, mål, ski, løpesko… Det handler om inkludering, folkehelse, bygging av gode generasjoner med lagspillere, samhold og samfunnstjeneste. Vi trenger idretten mye mer enn vi tror, og akkurat derfor skal de få prioritert plass hos BY. Vi mener at idrettslagene er selve navet i lokalsamfunnet, og vi ønsker å vise og bidra til aktive lokalsamfunn.

Lokalguiden vil vise hvilke bedrifter som finnes i akkurat ditt område, og under “Sterke meninger” kan du etter hvert more deg med å lese nettopp sterke meninger. Konkurranser vil dukke opp, og vi skal også by på aktiviteter – både egne og andres.

Men DU er viktigst for oss. Alle våre abonnenter får skrivetilgang og kan dele artikler og innlegg om det DU synes er viktig. Er det viktig for deg, er det viktig for oss. Vet du noe om stedet du bor på som naboene dine kan ha glede av å vite? Er det noe du savner eller er irritert over? Skriv innlegg i BY. På den måten er du med på å skape engasjement og tilhørighet – der du bor.

Det er vårt ønske for det nye året: Lokale samfunn der folk hører hjemme, snakker med hverandre og oppdager hvor fint de har det.

Vi ønsker alle som en en trygg og god nyttårsfeiring!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *