CLAUDI: Per Claudi (t.v.) har overlatt mye av ledelsen til barna. Kristin Claudi er daglig leder, mens sønnen Pål Claudi (34) er markedsansvarlig.

Familien Claudi til rors

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i april 2014.

Tre blad Claudi sitter i ledelsen på Drammen Papir Engros. Far Per Claudi startet firmaet for 25 år siden, og gjør seg klar til å overlate alt sammen til barna Kristin og Pål.

Per Claudi jobbet for et firma som ble kjøpt opp av Tybring Gjedde. Han ville ikke være med over, og startet Drammen Papir Engros sammen med Børre Hallingstad. Begge er med i den daglige driften i dag, 25 år etter.

– Til tross for dårlige tider satset jeg alt jeg hadde og etablerte bedriften 1. januar 1989. Vi var ikke akkurat forsiktige, og startet med syv ansatte. Men det viste seg å gå bra, og vi omsatte for 17 millioner det første året, sier Per Claudi.

Stabilt

I 1990 åpnet de butikken på Rundtom – der den ligger i dag.

I dag har Drammen Papir Engros flere datterbedrifter: To engrosbedrifter, fire engrosbutikker og tre bandagistbutikker. Omsetningen i 2013 var på 340 millioner kroner, og budsjettet for 2014 sier 360 millioner. 110 ansatte jobber i dag i konsernet, og noen få av dem har vært med siden starten. Siste skudd på stammen er en ny engros-butikk på Billingstad i Bærum.

– Markedet er ganske stabilt, men konkurrenter kommer og går. Omsetningen vår har økt jevnt og trutt i løpet av de 25 årene vi har holdt på, sier Per Claudi.

Med seg i ledelsen har han nå de to barna sine, Kristin (30) som daglig leder og Pål (34) som markedsansvarlig. Begge har jobbet i firmaet siden de var 13 i ferier og etter skoletid, men det ble ikke noen faste jobber før de hadde studert ferdig.

– Jeg fikk ikke punche inn en regning en gang før jeg hadde studert økonomi i to år, smiler Kristin.

Far Per sier han skal være mer eller mindre borte fra driften om tre år, og han føler seg trygg på at firmaet drives videre av kompetente ledere.

Fagfolk

Drammen Papir Engros leverer nær sagt alt et firma trenger, bortsett fra datamaskiner og software. Siste tilskudd er kontormøbler. For hver avdeling ansetter de fagfolk som vet hva som kreves. De har emballasjeøkonomer til emballasjeavdelingen, interiørdesignere til møbelavdelingen og sykepleiere til bandagistavdelingen. 

I oktober i fjor ble de medlem av Subsea Valley, som strekker seg fra Bærum til Kongsberg, og leverer til olje- og havindustrien. Dette er fremtiden, mener Claudiene, og sier de kan tilby mye emballasjeprodukter og andre ting til subsea-industrien. De er en stor leverandør av medisinsk utstyr til legekontorer, offentlig helsevesen og bedrifter, og  har gitt bort flere hjertestartere i nærmiljøet.

Drammen Papir Engros er medlem av Nor Engros, en paraplyorganisasjon bestående av 13 engrosbedrifter med en samlet omsetning på 2.650 milliarder kroner.

Arbeidsmiljøet

Fra dag én har arbeidsmiljø og lokalt engasjement vært av stor betydning for grunnleggerne Claudi/Hallingstad.

– Det er mange vennskap som har blitt dannet her, og det er veldig hyggelig, sier Kristin Claudi. 

– Vi starter hver morgen med en kaffekopp og en liten prat for å oppdatere hverandre på hva vi gjør utenom jobben, og noen av de ansatte går gjerne ut og tar en fredagsøl eller lønningspils. Vi har et solid julebord hvert år, og som regel en annen tilstelning eller arrangement også – som en reise.

Lokalmiljøet

Logoen til Drammen Papir Engros er synlig på mange store idrettsarrangementer og i haller rundt om i distriktet. De støtter gjerne opp om lokale arrangementer med kaffekopper og servietter, sponser lokale idrettsklubber og er sponsor for Chrisander Skjønberg Holth, et lokalt skitalent som de har veldig tro på. Også rent humanitært har de sine formål, og Kirkens Bymisjon er en glad mottaker av økonomisk støtte.

– Vi er generelt opptatt av lokalmiljøet, og samtidig ser vi at det gir oss et godt omdømme. Men vi er kanskje ikke flinke nok til å fortelle det, sier Pål Claudi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *