Takk til trafikantene som det siste døgnet har lyttet og latt bilen stå slik at brøytemannskapene har kunnet brøyte veiene. Foto: Øystein Skotte, Statens vegvesen

Snøværet fortsetter – takker trafikantene

Det voldsomme snøværet fortsetter inn i det nye året. For Vestfold og Telemark kommer det verste i dag, mens i Agder vil snøværet og vinden fortsette uforminsket frem til torsdag.

– Takk til trafikantene som det siste døgnet har lyttet og latt bilen stå slik at våre folk har kunnet brøyte veiene, dette har vært til stor hjelp for brøytemannskapene, sier Tore Jan Hansen i Statens vegvesen.

Forvent lengre reisetid i dag og i morgen

Vind og snøfokk skaper utfordringer på fjellovergangene, og veieierne henstiller trafikantene om å søke informasjon før de starter hjemturen fra hytta. Det ventes fortsatt svært krevende kjøreforhold det nærmeste døgnet og med et stort antall bilister som skal hjem, blir det ekstra utfordrende.

– Det har falt mye snø det siste døgnet som har gitt nedfall av trær over veier og strømledninger i Agder. Nå vet vi at det voldsomme snøværet vil fortsette de nærmeste dagene. Det er krevende å ta snøen unna, og det er ikke lystelig å kjøre på veiene i dag og i morgen, sier Tore Jan Hansen.

Alt av mannskap er ute og brøyting og snørydding pågår for fullt, både på fylkesveinettet og europaveiene. Det vil ta tid å rydde veiene. Veieierne henstiller til å bruke vegvesen.no/trafikk eller appen, å beregne god tid om du må ut og kjøre.

Lokale variasjoner i Sør-Norge

Fjellet i Sør-Norge: Sterk vind og snøfokk i fjellet frem til onsdag. Dette kan gi stengte fjelloverganger og kolonnekjøring.

Vestfold og Telemark: Mye snø mandag og utfordrende kjøreforhold, men avtagende tirsdag.

Agder: Mye nedbør helt frem til torsdag vil gjøre det vanskelig å holde veiene fri for snø. Sterk kuling gjør forholdene ekstra utfordrende. Forvent krevende forhold på veiene og vurder om du må ut og kjøre i dag og i morgen.

Oslo-Viken: Det forventes en god del snø som vil gi utfordringer på veiene hjem fra fjellet 1. nyttårsdag. Været avtar tirsdag formiddag.

Vær forberedt på stengte fjelloverganger og kolonnekjøring

Snøfokk og vind i fjellet vil gi vanskelige kjøreforhold, kolonnekjøring og stengte fjelloverganger i Sør-Norge frem mot torsdag. – Sjekk status for fjellovergangene på Trafikkmeldinger | Vegvesen trafikk før du legger ut på tur. Her kan man se om fjelloverganger og andre værutsatte strekninger blir stengt på grunn av uværet, sier Tore Jan Hansen i Statens vegvesen.

Oppdaterte trafikkmeldinger finner du på vegvesen.no/trafikk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *