Felleskap og solidaritet i fokus: en unik Iftar-samling markerer ramadan

I anledning den hellige måneden Ramadan, arrangerte “Vær Sammen & Del Gleden” en minneverdig felles Iftar-samling som kastet lys over fasteåpningen og betydningen av Ramadan.

Tekst: Nazifa Nazari 
Vår samling begynte med det høytidelige bønnekallet “Adan”, vakkert fremført av Karim Nazari, som innledet kvelden med en stemning av andakt og fellesskap.

Paneldebatt

Etter bønnekallet samlet vi oss for en felles bønn, ledet av medlemmer fra vårt mangfoldige fellesskap. Denne samlingen var en kraftfull manifestasjon av enhet og solidaritet, kjerneverdier som Ramadan fremmer blant mennesker over hele verden.
Kveldens høydepunkt var en paneldebatt med framstående gjester, deriblant Nazifa Nazari fra Vær sammen og del gleden, Tine fra Danvik-Fjell Frivilligsentral, Karoline Faber fra Kirken Dialogsenter, Lise-Lotte fra Blå Kors, og Olog Big fra Maulana Islamisk og kulturelt foreningen. Panelet delte innsiktsfulle perspektiver på viktigheten av fellesskap og tradisjonen med Iftar, og belyste de universelle verdiene som forener oss på tvers av kulturelle og religiøse skillelinjer.
For å ytterligere engasjere og opplyse deltakerne, arrangerte vi en Kahoot-quiz om Ramadan. Denne aktiviteten var både underholdende og lærerik, og styrket forståelsen og båndene mellom deltakerne ved å utforske Ramadan-tradisjoner på en interaktiv måte.

Mer enn et måltid

Gjennom vår felles Iftar-samling opplevde vi ikke bare glede ved å bryte fasten sammen, men vi fordypet også vår forståelse av Iftar som mer enn bare et måltid. Iftar står som et symbol på generøsitet, takknemlighet, og gjensidig forståelse, og fremhever viktigheten av fellesskap og samhold i våre liv og samfunn.
Denne samlingen tjente som en påminnelse om de rike tradisjonene og verdiene Ramadan bringer med seg, og inspirerte oss til å bære videre budskapet om inkludering og solidaritet som beriker vårt lokale fellesskap. La oss sammen feire denne tiden med refleksjon, givervilje, og en dypere forståelse for hverandre. Ønsker alle en velsignet og fredfylt Ramadan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *