Fire elektriske modeller fra Jeep

Ikke mindre enn fire elektriske biler ble vist frem da Jeep viste at de mener alvor med målet om å bli det ledende varemerket for elektriske SUVer.

lanen inkluderer fire helelektriske biler innen 2025 – og i dagens presentasjon viste Jeep frem to nye elektriske modeller: Jeep Recon og en helt ny Wagoneer S – begge biler som vil lanseres de nærmeste årene.

Disse to modellene kommer i tillegg til nye Jeep Avenger som vises på bilutstillingen i Paris, og introduseres i Norge tidlig neste år.

Nylig introduserte Jeep en helt ny utgave av sitt flaggskip Grand Wagoneer, og denne vil også komme som en helelektrisk utgave.

På hjemmemarkedet i USA skal Jeep selge 50 prosent elektriske biler fra 2030, mens man i Europa vil nå 100 prosent innen samme tidsrom.

Recon: 100 prosent Jeep – 100 prosent utslippsfri

Jeep Recon er bygget fra bunnen av som en 100 prosent Jeep 4×4 – en bil som skal gi eierne gleden av å kunne nyte offroadkjøring i bortimot stillhet.

Nye Jeep Recon vil kun bli levert som elbil. For å sikre unik fremkommelighet leveres den med Jeep Selec-Terrain som inkluderer e-locker aksel, beskyttelse under, tauingskroker og seriøse offroadhjul.

Som vi kjenner fra Wrangler og Gladiator, vil også Recon inkludere mulighet til å kjøre uten både tak, dører og vinduer.

– Den nye helelektriske Jeep Recon har egenskaper som tar den gjennom mektige Rubicon Trail, en av de mest krevende offroadløypene i USA, før den kan kjøre til nærmeste by for å lades, sier sjefen i Jeep, Christian Meunier.

Jeep Recon vil bli vist neste år, og produksjonen starter i USA i 2024.

Helelektrisk Wagoneer

Wagoneer-familien vokser til, og med kodenavn Wagoneer S, fortsetter Jeep å utvide sin elektriske tilstedeværelse i premiumklassen. Med et aerodynamisk design og firehjulsdrift som kan ta deg frem under svært krevende forhold, fortsetter de med å fylle denne klassen med biler som fortsetter tradisjonen fra Wagoneer.

Wagoneer S vil komme bare som elbil, med en rekkevidde på rundt 640 kilometer. Med 600 hester klarer den øvelsen fra stillestående til 100 kilometer i timen på rundt 3,5 sekunder.

I likhet med Recon vil også Wagoneer S vises i 2023 med produksjonsstart i 2024.

I tillegg til en helt ny Wagoneer S, vil også storebror Grand Wagoneer komme i en helelektrisk versjon med 800 kilometer rekkevidde.

Først ut: Jeep Avenger

Jeep starter sin elektriske offensiv med Avenger, som vises på bilutstillingen i Paris senere i oktober. Produksjonen starter i slutten av året i Tychy og er størrelsesmessig under dagens Jeep Renegade.

Med en rekkevidde på 400 kilometer, er den klasseledende på bakkeklaring og angrepsvinkler, samtidig som den har rikelig med plass til både folk og bagasje.

– Nye Avenger passer perfekt for det norske markedet. En moderne kompakt SUV som kommer til å tiltrekke seg kunder som ser etter en elektrisk bil som skiller seg ut mot dagens konkurrenter, sier Shant Håndstad, merkesjef for Jeep hos Bertel O. Steen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *