Foto: Adrian Olstad

Flyr med 667.000 gjester om bord

Tredje kvartal var preget av generelt sterk etterspørsel og en 40 prosent økning i antall gjester fra forrige kvartal til 667 000. Selskapets merkekjennskap øker gradvis, og kostnadseffektiviteten er fortsatt bransjeledende. Etterspørselen etter innenlandsflyvninger i Norge gikk imidlertid ned fra midten av august.

Administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid i Flyr.

-Vi er veldig fornøyde med responsen i markedet og at stadig flere velger Flyr når de skal ut og reise. Dette kvartalet hadde vi gleden av å ønske så mange som 667.000 gjester velkommen om bord, som er det høyeste antall reisende i et enkelt kvartal. Den sterke etterspørselen etter ruter til europeiske destinasjoner viser at Flyr har blitt et foretrukket flyselskap for mange nordmenn som skal på ferie. Vi ser frem til å se mange nye og trofaste gjester på våre flyvninger denne vinteren, ikke minst til solfylte destinasjoner som Alicante, Malaga og Gran Canaria, sier administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid.

– Vi må samtidig erkjenne at det det tatt lengre tid enn forventet å bygge lojalitet blant forretningsreisende på innenlandsruter i Norge. Utvikling av løsninger for distribusjon gjennom reisebyråer har også tatt for lang tid, da våre splitter nye digitale løsninger og bransjens mer tradisjonelle systemer har vist seg vanskeligere å koble sammen enn vi hadde forventet, sier Wikstrøm Frislid.

Høydepunkter tredje kvartal 2022

  • 667.000 gjester, en økning på 40 prosent sammenlignet med forrige kvartal
  • Fyllingsgrad på 74,1 prosent og punktlighet på 98,8 prosent
  • Driftsresultat (EBIT) på -231,7 MNOK
  • Omsetning på 610,4 MNOK, en økning på 80 prosent sammenlignet med forrige kvartal
  • Inntjeningen i tredje kvartal ble påvirket av makroøkonomisk usikkerhet og høye flydrivstoffpriser, samt redusert etterspørsel på innenriksruter.
  • Høy kundetilfredshet og positive tilbakemeldinger fra kunder
  • To splitter nye Boeing 737-8-fly kom inn i flåten
  • 36 årsverk per fly, som er lavere enn noen av konkurrentene

Utfordrende og uforutsigbart marked fremover

Flyr tar kraftfulle grep for å redusere pengebruken gjennom den krevende vintersesongen. Den forventede nedgangen i kjøpekraften til folk flest vil føre til lavere etterspørsel. I tillegg påvirkes selskapet av fortsatt høye priser på flydrivstoff. Derfor tar selskapet grep ved å midlertidig justere rutetilbudet og permittere rundt 50 prosent av arbeidsstyrken. Flere populære europeiske destinasjoner vil flys gjennom vinteren, mens innenlandsrutene i Norge reduseres til et minimum.

– Til tross for utfordrende markedsforhold og andre eksterne faktorer, har vi blitt veldig godt mottatt i markedet. Overveldende positive tilbakemeldinger fra gjestene våre viser at Flyr representerer noe nytt i bransjen, sier Wikstrøm Frislid,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *