Det blir fint å få ny bybru på plass. Illustrasjon hentet fra drammen.kommune.no

For og imot er det delte meninger om

Delte meninger

Helge Helgesen

Delte meninger kan man ha om ufattelig mange ting. Og ting man var for den ene dagen, den kan man være i mot den påfølgende dag.  – Det har jeg da aldri sagt eller ment, kan man finne på å si. Og så sette i gang en rotur av verste sort.

Og at det for eksempel fortsatt er delte meninger om rivingen av den gamle bybrua, ja den som ikke er der mer, til og med med kommentar om at det visste jeg ikke, da har du kanskje ikke fulgt helt med i timen.

Deilig å være glemsk

Jeg for min del har ikke fulgt helt med i timen hva gjelder all støyen som det har blitt med blant annet spuntingen.  For maken til bråk skal man lete lenge etter.

Men det går fort over, for når spuntingen er over glemmer vi raskt bort bråket som var.  Egentlig er det faktisk deilig å være sånn.

For allerede høsten 2025 skal jo den nye flotte brua være ferdig til bruk. Til bruk for all trafikk?  Å nei du, ikke for all trafikk.  Busser, drosjer, utrykningskjøretøy skal få lov til å kjøre over, resten, om de prøver seg, blir bøtelagt og får fy på finger’n og sikkert en prikk eller to på førerkortet. Dyr bru som skal brukes forsiktig.  Bra, for da holder den jo lenge. Men flott blir den nok, i alle fall skal man tro på bilder som er laget i sakens anledning.

Mye positivt med ny bru

Jeg ser jo frem til at den skal bli klar. Og det følger jo definitivt mye positivt med ferdigstillelsen av bybrua.  En moderne jernbanestasjon, underganger, overganger, tilførselsveier.  I tillegg er jo da den nye togtunnelen ute i Kobbervikdalen klar i god tid.

Aner jo ikke hvordan den blir, tar jo definitivt ikke toget den veien.  Tar det knapt nok inn mot hovedstaden. Om det toget går da.

For den senere tiden har de jo slitt med jordingsfeil og noe de kaller følgefeil etter hvert som de retter en feil.

Hvorfor skal ledninger ligge i jord?  Eller kanskje de ikke gjør det.  Kunne ikke det hele vært trådløst, har vi ikke kommet så langt at det hadde vært mulig?

Det er jo langt frem til høsten 2025, og utviklingen har sikkert kommet lenger enn i dag.  Det er jo ikke en gang sikkert at det er de samme selskap som transporterer folket fra a til å når vi er der.

For mye og for lite

Men tilbake til den nye flotte brua som dukker opp etter hvert. Den kan jo bli så flott at den rett og slett blir en aldri så liten turistattraksjon. På den annen side, ikke sikkert alle setter pris på det heller, alt for mye folk i byen.  Og da kan vi være sikre på én ting: De samme menneskene som i dag klager over at det er for lite folk på torget, vil klage på altfor mye folk. Det er om de fortsatt er i live.

Men det er jo sånn livet faktisk er, vi har så til de grader delte meninger om alt mulig. Men så er det slik at en god diskusjon alltid setter en spiss på livet. I alle fall om man ikke sitter igjen som taperen i diskusjonen hver eneste gang.

Bare for å ha nevnt det, jeg tapte en diskusjon hvor jeg bastant påstod at påskeaften ikke kom på samme dag hvert år.  De andre lot meg holde på, helt til jeg selv kom til å tenke på at det var datoen jeg mente.

Ha en god dag, meninger skal være delte.

Helge Helgesen

Én kommentar

  1. Den nye broen kommer aldri å bli bybro for meg, den er kald og for ruvende, skygger for bybildet. Vi hadde en gang Europas fineste Torg med kirken og tårn bygningene i bakgrunn. Handelen som bønder rundt om i distriktet solgte sine varer, hvor vi hadde gode lukter av grønnsaker og bær. Nå forteller torget ingenting bortsett fra at mennesker surrer rundt. Torget, som vi etterkrigsbarna var stolte av når turistene på 60-tallet stoppet og foreviget Drammen sentrum (Bragernes) ved å ta bilder… Jeg, som mange av oss, var med å bygge landet opp, vi er ikke verdt noen ting, og det vi fikk til, er ikke verdt noe i dag. De jeg er aller mest sint på, er politikere og utbyggere. Det er kapitalister som sitter på penge sekken og gjør akkurat som dem vil, der ligger makten. Da Bybroen skulle bygges var det en politiker som hadde kommet med det forslaget som i dag den nye broen blir med lengre og høyre spenn. Den gang hadde personen blitt omtrent “pipt” ut i bystyresalen. I ettertid hadde personen utalt, “må unnskylde dem for de har ikke bedre vett”. Jeg tenker …tenk å være så fremsynt som han var… og slik ser jeg på politikere og utbyggere i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *