FROKOST: Hyggelig frokost med nettverksbygging grytidlig hver onsdag. 

Forretninger til frokost

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i februar 2010.

Hver onsdag morgen, kl. 7, møtes en gruppe forretningsfolk til frokost på First Ambassadeur hotell. En BNI-frokost er nyttig på alle måter.

Business Network International er i underkant av 20 personer i Drammen, og alle driver eller er på lederplan i en bedrift. Bedriftene er av ymse slag, alt fra eiendomsmegling via forsikring og data til leker og økoprodukter. Helsesektoren er også representert.

Øke omsetning

– Alle bransjer er velkomne her, men vi har som regel at to konkurrerende bedrifter ikke kan være medlemmer på samme tid. Det er fordi vi skal bidra til å øke kundekrets og omsetning for medlemmene, ikke ta kunder fra hverandre, sier Runar Utengen, som har vært med siden mai 2008 og er markedskoordinator for gruppen. Han er forsikringsøkonom i Green – Utengen.

Møtene foregår slik at alle medlemmene får ett minutt og presentere seg på for de andre, samt komme med en forespørsel om de har noen. For eksempel at de ønsker kontakt med bedrifter eller personer, og spør i gruppen om noen kjenner de. Hver onsdag får et firma 10 minutter til rådighet for en grundigere presentasjon.

Referanser

På slutten av møtene utveksles referanser, det vil si at et medlem kjenner noen som kan være av interesse for et annet, og en lapp med kontaktinformasjon leveres. Disse samles opp over en måned, og den som gir flest referanser blir månedens nettverksbygger.

Firmaene som er med i BNI i Drammen er nødvendigvis ikke store. Da Byavisa Drammen var der, ble Trude Hansen og firmaet Kakoo medlem. Hun driver et enkeltmannsforetak med organisasjonsutvikling. 

FAKTA BNI

Business Network International ble dannet i 1985 av dr. Ivan Misner for å lage en organisasjon med nettverksbygging. I dag, 25 år senere, har BNI forgrenet seg over hele verden, og er verdens største forretningsnettverk. 

Medlemskap i Drammen koster 8.500 kroner det første året, og 7.500 senere år. For denne kontingenten kjøper man seg et felleskap som gir kontakter som kan være potensielle kunder.

For å bli medlem må man søke, og søknaden vurderes opp mot resten av gruppen. Man inviteres til å være gjest et par ganger før man melder seg inn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *