Fra Kanada til Gjevlekollen

Monica og Emil på tur

Etter en krevende første uke på høstsemesteret, trengte jeg en tur i marka for å senke skuldrene og fordøye det hele. Min hund Emil og jeg kjørte Vestsideveien til Kanada i Lier, tok til venstre inn på Rustanveien hvor det er en stor parkeringsplass og inngang til Finnemarka.

Tekst og foto: Monica Østenengen

Fantastisk utsikt

Vi fulgte blåmerket sti i cirka fire kilometer oppover i terrenget, og målet var Gjevlekollens topp. Stien er varierende, litt lyng, litt myr og litt fjell. Det er ganske bratt det siste partiet opp til selve utsikten, men dette er en tur som passer for de fleste.

Etter cirka 50 minutter sto vi gode og varme på Gjevlekollen (602 moh). Her oppe var det frisk vind som kjølte oss ned i den sterke sola. Vi nøt en fantastisk fin utsikt mot Hørtekollen og innover Finnemarka.

Vi koste oss med kaffe og rosinboller i sola og hadde det så deilig at vi ikke hadde lyst til å gå videre. Men videre måtte vi, først gikk vi inn i den flotte Gjevlekollbua og skrev i gjesteboken, før vi fortsatte på blåmerket sti som tok oss på en runde forbi Skjærsvannet og endte nede på Vestsideveien.

 

Emil plukker blåbær

På turen oppdaget jeg at Emil elsker blåbær, ikke nok med det han plukker de selv. Apropos blåbær, det formelig bugner av bær i skauen nå, tenker vi må ut med et spann eller to på neste tur.

Jeg vil anbefale å laste ned en app som heter Norgeskart for friluftsliv, den er gratis og satellittstyrt. Jeg bruker den alltid og går meg aldri vill.

Ønsker alle en fin dag og god tur.

Hilsen Monica og Emil.

Emil plukker blåbær selv.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *