Trygve Skaug fikk med seg en fullsatt Bragernes kirke på både latter og allsang.

Fullsatt Bragernes kirke for poeten fra indre Østfold

Det var kø av folk på vandring mot Bragernes kirke sent lørdag ettermiddag. Vel innenfor døren ble de møtt av Trygve Skaug selv, som forsikret at gjestene ikke behøvde å vise billettene sine: -Jeg stoler på folk i Drammen, smilte han, og ønsket velkommen.

Den slanke poeten fra Ørje i Østfold, i dress og lakksko for anledningen, har skrevet seg inn i manges bevissthet gjennom dikt og små strofer han deler på blant annet Instagram. Mange har også møtt ham gjennom juleturneen “Seine natt desember” som han har gjennomført i flere år nå, som regel for fulle hus. Det var også denne konserten som ble spilt i Drammen, for “verdens beste publikum, avdeling Drammen”.

Repertoaret hans er kjente og mindre kjente julesanger i Trygve Skaugs egen versjon. Noen av sangene har innebygget dikt og egne tekster til kjent musikk. Å lytte til tekstene hans gir god gevinst. Det er underfundige saker som har dypere mening. Mye er humoristisk, som hans versjon av Chris Reas “Driving Home for Christmas” der han beskriver bilkøen av folk som skal på julefest – de som bor i øst skal til vest og omvendt, og den lange køen av røde baklys er uendelig begge veier.

Etter tre-fire sanger med relativt rolige sanger erklærte han at nå var opp-musikken over, og nå skulle det roes ned. -Hvert gjesp er et kompliment, sa Trygve Skaug, som ønsket at publikum virkelig skulle senke skuldrene og slappe av i julestria. Om noen sovnet, var det helt i orden.

Da den ordinære konserten var over og det var på tide med trampeklapp og encore, hoppet han elegant over denne delen.

-Vi bare later som at jeg bukket og gikk ut, også går vi rett på de to ekstranummerne, sa han.

-Ta med dere sovende mennesker på vei ut, men pass på at det er mennesker som tilhører deg, for det er ikke lov til å ta med seg fremmede, var avskjedsreplikken som førte til at mange humret seg ut i den milde desemberkvelden.

En fullsatt Bragernes kirke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *