Toppidrettssjef Tore Øvrebø og bryter Grace Bullen er svært fornøyd med at Kongsberg Gruppen forlenger satsingen mot OL og Paralympics i Los Angeles i 2028. Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen ser frem mot edelt metall både i Paris og i Los Angeles. Foto: Geir Owe Fredheim

Går for gull i OL 2024 og OL 2028

Kongsberg Gruppen forlenger SUMMIT-partnerskapet med Olympiatoppen til å gjelde både OL 2024 i Paris og OL 2028 i Los Angeles.

Kongsberg Gruppen og Olympiatoppen satser sammen for å ta gull under sommer-OL og Paralympics i Los Angeles i 2028. Kongsberg Gruppen har vært partner i SUMMIT 2024 i to år, og forlenger nå dette samarbeidet med fire nye år.

Olympiatoppen og Norges Idrettsforbund lanserte pilotprosjektet SUMMIT 2024 høsten 2022 som en dugnad mellom næringsliv, folket og utøvere. Målet med SUMMIT 2024 er å løfte ti utvalgte idrettsgrener frem mot medaljer og suksess i sommer-OL og Paralympics i Paris i 2024. Samarbeidet omhandler totalt 130 utøvere som skal kjempe om en startplass og medaljer i OL og Paralympics.

Kongsberg Gruppen er et av tre selskaper som er samarbeidspartnere i SUMMIT 2024, og det første selskapet som signerer for SUMMIT 2028.

–Kongsberg Gruppen har fra første dag vært en engasjert og konstruktiv samarbeidspartner i SUMMIT. Prosjektet var en slags pilot fram mot 2024, og erfaringene er så gode at Olympiatoppen ønsker å videreføre og videreutvikle prosjektet. Vi er svært takknemlige for at Kongsberg Gruppen vil være med videre de neste fire årene, sier Tore Øvrebø, toppidrettssjef ved Olympiatoppen.

Bidragene fra partnere som Kongsberg Gruppen finansierer utstyr, trenere og treningsleirer i jakten på marginene. Målet har vært å ta et nasjonalt løft for å skape suksess under OL og Paralympics i Paris.

-For disse ti idrettene har tilknytningen til SUMMIT betydd økte ressurser, tilhørighet til et toppidrettslig fellesskap og tilgang til kompetanse i satsingen mot Paris. Når Kongsberg Gruppen nå blir med fire nye år, bidrar det til økt forutsigbarhet, bedre rammebetingelser og nye forskningsmuligheter for de ti idrettene også mot OL i Los Angeles i 2028, sier Øvrebø.

Kongsberg Gruppen bidrar også med teknologikompetanse inn i SUMMIT

–Vi har nå hatt et givende samarbeid i to år, og vi er stolte over å allerede nå kunne inngå avtale om fire nye år.  Disse idrettsutøverne og Kongsberg Gruppen har til felles at vi konkurrerer i verdenstoppen i våre klasser. Her er marginene små. For å vinne gull, kreves talent, dedikasjon og et uendelige antall treningstimer. Vi er glade for å bidra til at disse 130 utøverne har fått et sponsorfellesskap som gir dem muligheten til å konsentrere seg om å bli best i de olympiske leker og paralymics, sier Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen.

I tillegg har det teknologiske miljøet i Kongsberg Gruppen bidratt i konkrete utviklingsprosjekter hos Olympiatoppen, blant annet med løsninger for å gjøre roernes båter noen hundredeler raskere.

–I den neste fireårsperioden vil Olympiatoppen bruke disse erfaringene til å lete etter flere områder hvor idrettene og det teknologiske miljøet kan jobbe sammen om utviklingsprosjekter som gir ny medaljekunnskap, sier Øvrebø.

Olympiatoppen og Kongsberg Gruppen oppfordrer nå flere selskaper til å bli med på en nasjonal dugnad for å løfte de ti idrettene bryting, bordtennis, skateboard, taekwondo, padling, seiling, roing, skyting, svømming og triatlon. Utøvere fra ni av de ti SUMMIT-idrettene er nå kvalifisert for OL og Paralympic 2024.

SUMMIT 2028: Ett lag. Ti idretter. 130 utøvere

SUMMIT 2028 i regi av Olympiatoppen kobler idretter og utøvere sammen med støttespillere for å finansiere veien mot Los Angeles 2028. Prosjektet er en nasjonal dugnad mellom næringsliv, folket og utøvere. Bidragene finansierer utstyr, trenere og treningsleirer i jakten på marginene. Målet er et nasjonalt løft for å skape suksess under sommer OL 2028. SUMMIT 2028 er en videreføring av SUMMIT 2024.

I Norges idrettsforbund er Olympiatoppen gitt det operative ansvar og myndighet til å utvikle norsk toppidrett. Toppidrettssatsingen foregår gjennom landslagsmodellen, der særforbundene har ansvar for egen toppidrett, mens Olympiatoppen har det overordnede ansvar for resultatutviklingen i norsk toppidrett. Olympiatoppen har gjennomføringsansvar for Norges deltakelse i Olympiske og Paralympiske leker.

KONGSBERG

KONGSBERG er et internasjonalt, ledende globalt teknologiselskap som leverer oppdragskritiske systemer og løsninger med ekstrem ytelse for kunder som opererer under ekstremt utfordrende forhold. Vi samarbeider med nasjoner, virksomheter og forskningsmiljøer, for å flytte grensene for teknologiutvikling i næringer som romfart, offshore og energi, handelsflåte, forsvar og luftfart med mer. KONGSBERG har rundt 13 000 ansatte lokalisert i 40 land, og har en samlet omsetning på over 40 milliarder kroner i 2023.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *